Fenomenale boksfilm Creed zaterdag te zien op RTL 7

Fenomenale boksfilm Creed zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Na Rocky Balboa (2006) moesten Rocky-fans opnieuw negen jaar wachten op een comeback van hun favoriete boksheld. In Creed bleek hij echter niet zelf meer te boksen; in plaats daarvan ontfermt hij zich over de zoon van zijn grootste rivaal. Creed is zaterdag te zien op RTL 7 en te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
De jonge bokser Adonis Creed (gespeeld door Michael B. Jordan) heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij tragisch stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen, de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa (Sylvester Stallone) plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Hoewel Rocky uit de wereld van het boksen is gestapt, ziet hij potentieel in Adonis.

Nóg betere comeback
Na het teleurstellende Rocky V (1990) was Rocky Balboa al een zeer aardige comeback, maar met Creed leverde Stallone pas écht een rechtse directe af. Hij werd geroemd om zijn acteerprestatie en kreeg uiteindelijk zelfs een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol. Ook Michael B. Jordan schittert in de hoofdrol; inmiddels is hij een gevestigde naam in Hollywood dankzij films als Black Panther en Just Mercy. Al met al geldt Creed, na de originele Rocky (1976), als de beste film uit de hele reeks. Een film die je gezien moet hebben.

Creed (2015) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 16 mei om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale boksfilm Creed zaterdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV