Nieuwe reeks van Tokidoki begint zondag op NPO 2

Nieuwe reeks van Tokidoki begint zondag op NPO 2
Paulien Cornelisse reist verder door Japan

Kijktip :

De liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar vanaf zondag 17 mei is het zover: dan begint het tweede seizoen van Tokidoki op NPO 2. Het eerste seizoen was in het najaar van 2018 te zien bij de publieke omroep en aan het format is weinig gesleuteld: Paulien Cornelisse reist verder door Japan, waar ze zich verwondert over de bijzondere cultuur.

Uniek Japans woord
Cabaretière en schrijfster Cornelisse heeft een grote liefde voor taal en dat komt ook weer naar voren in dit seizoen van Tokidoki. Elke aflevering staat namelijk in het teken van een uniek Japans woord, dat eigenlijk niet naar het Nederlands te vertalen is. De eerste aflevering gaat over Hitori-Bocchi, dat zoveel betekent als 'moederziel alleen'. Meer dan een derde van de Japanners woont alleen.

Moeizame speeddates
Bovendien heeft Japan één van de laagste geboortecijfers ter wereld; wat is er aan de hand? Cornelisse bezoekt onder meer een speeddate-evenement waar het allemaal nogal moeizaam gaat. Ook ervaart ze hoe het is om te lunchen op de wc, een normaal gebruik onder Japanners om hun collega's te vermijden. Verder ontmoet ze één van de 800.000 Hikikomori, mensen die permanent binnen blijven.

Het tweede seizoen van Tokidoki is vanaf zondag 17 mei wekelijks rond 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Tokidoki terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe reeks van Tokidoki begint zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV