Nieuw programma Kinderen in oorlog start zondag op SBS 6

Nieuw programma Kinderen in oorlog start zondag op SBS 6
Indrukwekkende verhalen van BN'ers

Kijktip :

Op 5 mei was het precies 75 jaar geleden dat Nederland definitief bevrijd werd van de Duitse bezetter. Nog altijd zijn er veel Nederlanders die herinneringen aan de oorlog hebben. In het nieuwe programma Kinderen in oorlog vertellen BN'ers over hun oorlogservaringen.

Nog altijd impact
Voor oudere BN'ers als Hanneke Groenteman, Jeroen Krabbé, Sjaak Swart en Jan Terlouw heeft de Tweede Wereldoorlog nog altijd een grote impact op het dagelijks leven. Tijdens de oorlog waren ze nog kinderen, maar toch weten ze hoe het is om in oorlog te leven - en hoe het is om te zwijgen na de oorlog. Ze zwegen omdat hun ouders of anderen in hun omgeving hen vroegen om er met geen woord over te praten.

Verschrikkingen
Er waren verschillende redenen voor het eeuwige zwijgen: angst, schaamte of woede over wat er was gebeurd. Sommige ouders wilden hun kinderen ook beschermen tegen de verschrikkingen die zij hadden meegemaakt. Een aantal BN'ers, met verder onder anderen Hedy d'Ancona, Adriaan van Dis en Philip Freriks, vindt het belangrijk om het stilzwijgen nu te doorbreken. Ze vertellen voor het eerst persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

De documentaireserie Kinderen in oorlog is vanaf zondag 17 mei wekelijks om 21.25 uur te zien op SBS 6. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Kinderen in oorlog terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Kinderen in oorlog start zondag op SBS 6 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier