Deze 10 films zie je vanaf 1 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen

Deze 10 films zie je vanaf 1 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen
Met Honey Boy, I See You en nog veel meer

Film :

Naar alle waarschijnlijkheid gaan de bioscopen op 1 juni weer open. Na maanden van duisternis op het witte doek, mogen we straks met 30 man de zalen weer betreden. Bekijk hieronder de belangrijkste releases van de maand juni 2020 in de Nederlandse bioscopen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

1. I See You (release 1 juni)
Aan actrice Helen Hunt de eer deze (toch wel) feestelijke opening te verzorgen met deze mysterieuze suspense-thriller. Een 10-jarige jongen wordt vermist, en een zoekactie wordt gestart onder leiding van Greg Harper. Zijn huwelijk staat op wankelen wanneer zijn vrouw Jackie hem ontrouw is geweest. Als dan ook nog hun zoon in gevaar komt door een kwaadaardige aanwezigheid, dreigen de geheimen van de familie Harper onthuld te worden. Lees hier waar je I See You kunt streamen.

2. De Beentjes van Sint Hildegard (13 februari)
Geweldig! De Nederlandse film met cabaretier en theatermaker Herman Finkers blijkt een ware kaskraker. De Twents gesproken film passeerde in de maand maart al de 400.000 bezoekers. Na de crisis keert hij terug in de bioscoop en dat is meer dan verdiend. Lees hier de filmrecensie van De Beentjes van Sint Hildegard en bekijk hier waar je De Beentjes van Sint Hildegard kunt streamen.

3. Bloodshot (12 maart)
Ook Vin Diesel keert pakt de draad weer op na donkere tijden. Misschien niet het beste wat we van Diesel gewend zijn (lees hier de filmrecensie van Bloodshot), maar fans krijgen toch weer de kans om deze superhelden in de bioscopen te zien. Lees hier waar je Bloodshot kunt streamen.

4. Color Out of Space (1 juni)
Alle kleuren van de regenboog zijn aanwezig in deze nieuwe sciencefiction- en horrorfilm met niemand minder dan Nicolas Cage in de hoofdrol. Na heel wat slechte films wordt deze film best redelijk ontvangen door critici in het buitenland. Een vreemde meteorietinslag zorgt ervoor dat het rustige platteland een gevangenis wordt, en Cage weet raad. Lees hier waar je Color Out of Space kunt streamen.

5. Onward (4 maart)
Na Oscarwinnaars Coco en Toy Story 4 weet de koning van de animatiefilms Pixar als geen ander hoe je een fantasievol verhaal moet vertellen, dat zowel tranen laat vloeien als een glimlach op je gezicht tovert. Dit keer met valse unicorns, en dat is briljant! Lees hier de filmrecensie van Onward en bekijk hier waar je Onward kunt streamen.

6. The Invisible Man (5 maart)
Net voordat de coronacrisis uitbrak wist deze film (lees hier de filmrecensie van The Invisible Man) nog volle zalen te trekken. Een krachtige thriller die indruk maakt. Actrice Elisabeth Moss weet de bioscoopbezoeker de stuipen op het lijf te jagen, met een paar ijzersterke plottwists. Lees hier waar je The Invisible Man kunt streamen.

7. Interstellar (6 november 2014)
Om de black hole wat op te vullen hebben de bioscopen ervoor gekozen om een moderne sciencefiction-klassieker uit de kast te trekken. Meesterregisseur Christopher Nolan gooide hoge ogen met dit weergaloze ruimtevaartepos met Matthew McConaughey en Anne Hathaway in de hoofdrollen. Lees hier de klassieker-filmrecensie van Interstellar en bekijk hier waar je Interstellar kunt streamen.

8. Grease (12 oktober 1978)
Neem op gepaste afstand een slok van je drankje en zing luidkeels mee met de legendarische hits van de wervelende musicalfilm Grease. Veel hoeven we niet te vertellen, want deze steekwoorden zeggen genoeg: John Travolta, Olivia Newton-John, vetkuif, petticoat, waanzinnige muziek en Greased Lightnin'! Lees hier waar je Grease kunt streamen.

9. The Gentlemen (20 februari)
Ook Matthew McConaughey en Colin Farrell en de rest van de grote sterrencast van The Gentlemen keren terug op het witte doek. Koning in het misdaadkomedie-genre is de Britse regisseur Guy Ritchie, die het filmmaken nog steeds niet verleerd is. Lees hier de filmrecensie van The Gentlemen en bekijk hier waar je The Gentlemen kunt streamen.

10. Honey Boy (4 juni)
We sluiten af met een klein pareltje, want Gids.tv heeft deze film al gezien en binnenkort lees je hier de filmrecensie. Wie het leven van acteur Shia LaBeouf - vol hoogte- en dieptepunten - een klein beetje gevolgd heeft, gaat genieten van deze intense maar prachtige film over een vader-zoonrelatie in Hollywood. Lees hier waar je Honey Boy kunt streamen.

Noah Jupe en Shia LaBeouf in de film 'Honey Boy'

Alle datums van de bioscoopreleases zijn onder voorbehoud. Dit kan nog veranderen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Deze 10 films zie je vanaf 1 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV