Nederlandse handbaldames uitzinnig met het behalen van brons op het WK

Nederlandse handbaldames uitzinnig met het behalen van brons op het WK
"Hier zijn we echt supertrots op. Dit gaan we vieren!"

Video

De Nederlandse handbaldames zijn uitzinnig met het behalen van brons op het WK. Na het laatste fluitsignaal van de met 24-21 gewonnen wedstrijd tegen Zweden barstte zondag het feest los.

"We hebben als team gevochten, dit moet gevierd worden", aldus Angela Malestijn voor de camera van Ziggo Sport.

"Brons, lekker hoor", kan een euforische Estavana Polman nog net uitbrengen tegen Ziggo Sport. Yvette Broch is al net zo door het dolle heen. "Dit was een typische WK-wedstrijd, hier zijn we echt supertrots op. Nu gaan we een feestje vieren!"

Ook Tess Wester is in de wolken met de bronzen medaille. "We hebben in het laatste kwartier even flink tegen elkaar gescholden, er moest een tandje bij", aldus de keepster. "Je wil niet eindigen bij de eerste vier zonder plak. Dit is een heerlijk gevoel, we gaan lekker feesten vanavond!"

Op het WK van twee jaar geleden veroverde Oranje al een historische zilveren medaille. Grootmacht Noorwegen was toen te sterk in de finale. Datzelfde Noorwegen zette Nederland ook de voet dwars in de halve finales van de mondiale eindronde in Duitsland, waardoor de kans op goud was verkeken. Oranje sleepte er dus na een zenuwslopende wedstrijd tegen Zweden alsnog brons uit.

Na het zilver van twee jaar geleden is dit de tweede WK-medaille voor de Nederlandse handbaldames.

Tags: wk handbal, brons, handbalvrouwen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »