Vanavond op tv: Europe Shine A Light & Het beste van het Songfestival

Vanavond op tv: Europe Shine A Light & Het beste van het Songfestival
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 mei

Kijktip :

Het is niet dé Songfestivalavond waar vele Nederlanders op hadden gehoopt maar de NPO doet er toch alles aan om het Songfestivalgevoel bij ons naar boven te halen. Op NPO1 is de avondvullende show Europe Shine A Light te zien en voorafgaand daaraan kijk je naar Het beste van Songfestival, waarin oude fragmenten van het liedjesfestijn te zien zijn. Voor wie al dat songfestivalgeweld liever aan zich voorbij laat gaan: RTL7 zendt de boksfilm Creed uit. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Boksfilm: Creed

RTL 7
RTL 7
20:00 uur

Adonis Creed heeft zijn vader, wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend, omdat deze voor zijn geboorte is gestorven. Het boksen zit Adonis duidelijk in het bloed. Hij reist naar Philadelphia, waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Adonis zoekt Rocky op en vraagt hem om zijn bokstrainer te worden. Rocky herkent in hem de gedrevenheid van Apollo en besluit hem te trainen.


Terugblik: Het beste van het songfestival

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Voordat in heel Europa om 21:00 uur het Songfestival-alternatief Europe Shine a Light begint, blikken bekende Nederlanders in Het beste van het Songfestival terug op de rijke geschiedenis van het Eurovisie Songfestival.

Klassiekers
Wat betekent het evenement voor hen? Wat vinden ze van de grootste Nederlandse en internationale songfestivalklassiekers? En hoe zit het met hun eurovisie-kennis?

Archief
Het Eurovisie Songfestival heeft een geweldig archief van deelnemers met onvergetelijke nummers. Wie kent er niet Waterloo van ABBA, Ding-a-dong van Teach-In of Eurphoria van Loreen?


Live: Eurovision - Europe Shine a Light

NPO 1
NPO 1
21:00 uur

In plaats van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam is vanavond in heel Europa een alternatief tv-programma te zien, waarin de deelnemers die er eigenlijk bij zouden zijn in de schijnwerpers worden gezet. Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren de uitzending van Europe Shine A Light vanuit een lege studio in Hilversum. Ook Nikkie de Jager zal te zien zijn, zij houdt de sociale media in de gaten.

Kijk zaterdag vanaf 21 uur LIVE naar Europe Shine A Light

Coronavirus
Vanwege het coronavirus is het Songfestival in Nederland, na de winst van Duncan Laurence een jaar geleden, uitgesteld tot 2021. De inzendingen van dit jaar mogen dan niet opnieuw meedoen.Sommige landen zullen wel dezelfde artiesten sturen, maar er zijn ook deelnemers die pech hebben.

Fragmenten
Om de teleurstelling voor fans een deelnemers een beetje te verzachten worden fragmenten van alle 41 deelnemers getoond. Gezamenlijk zingen ze ook een bijzondere uitvoering van een eerdere Songfestivalhit.

Oud-deelnemers
Bekende oud-Songfestivaldeelnemers treden vanuit hun eigen land op met nummers uit het verleden en er wordt uitgebreid stilgestaan bij de mensen in Europa die zijn getroffen door het coronavirus en hulpverleners die deze crisis bestrijden.


De Beste Liedjes van...: Frans Bauer

SBS 6
SBS 6
21:35 uur

Vanavond herhaalt SBS6 de aflevering van De Beste Liedjes van... met Frans Bauer uit 2014.

Songfestival
In dit programma ontvangt Jeroen van der Boom, van achter zijn piano en met zijn band, muzikale gasten. Samen zingen ze de favoriete liedjes van de gastartiest. Vanwege het Eurovisie Songfestival-programmering herhaalt SBS6 vanavond een van die uitzendingen: die met Frans Bauer.

Muziek
Samen met Frans richt Jeroen zich op een gemeenschappelijke passie, namelijk 'de liefde voor muziek'. Frans Bauer wordt ook verrast met een bijzonder gastoptreden.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Europe Shine A Light & Het beste van het Songfestival of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV