Vanavond op tv: Boer Zoekt Vrouw Special, Tokidoki en Kinderen in Oorlog

Vanavond op tv: Boer Zoekt Vrouw Special, Tokidoki en Kinderen in Oorlog
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 17 mei

Kijktip :

Vanavond is er een special te zien van Boer Zoekt Vrouw. Binnen deze speciale uitzending gaat yvon Jaspers langs bij oud-deelnemers om te zien hoe het nu met ze gaat. Daarnaast is Tokidoki weer terug op televisie. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 17 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaaddrama: Lord Of War

RTL 7
RTL 7
20:00 uur

De rijke, opportunistische wapenhandelaar Yuri Orlov reist de hele wereld over om deals te sluiten. Daarbij komt hij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden en verkoopt hij zijn handel aan de meest dubieuze figuren. Interpol-agent Jack Valentine verdenkt Yuri van illegale praktijken en probeert koste wat het kost harde bewijzen in handen te krijgen. Uiteindelijk zal Yuri een prijs moeten betalen voor het leven dat hij leidt.


Nieuw: Boer zoekt Vrouw Special

NPO 1
NPO 1
20:25 uur

Het is ruim 15 jaar na het eerste seizoen van Boer zoekt Vrouw. Yvon Jaspers heeft met de meeste boeren contact gehouden. Sommigen zijn ook nog regelmatig te zien in de media, maar de meesten niet. Daarom gaat Yvon bij een aantal langs om te zien hoe het nu met ze gaat. Zo gaat Yvon terug naar boer Henk (seizoen 6) die bij Fiona de ware liefde vond. Inmiddels hebben ze drie kinderen. En naar boer Jan (seizoen 3) in Friesland, die het tijdens de logeerweek niet meer zag zitten en eenzaam zijn weiland in banjerde maar later gelukkig werd met Pauline. En wat heeft het leven boer Aad (2012) gebracht?


Terug: Tokidoki

NPO 2
NPO 2
20:40 uur

Met haar gevoel voor humor én voor taal gaat Paulien Cornelisse weer op onderzoek uit in Japan. Elke aflevering staat in het teken van een uniek Japans woord, dat eigenlijk niet te vertalen is. De eerste aflevering staat in het teken van Hitori-Bocchi, dat 'moederziel alleen' betekent. Meer dan een derde van de Japanners woont alleen, en Japan heeft één van de laagste geboortecijfers ter wereld. Paulien bezoekt een speeddate-evenement waar alles nogal moeizaam gaat en luncht op de wc; veel mensen doen dat om hun collega's te vermijden. Ook bezoekt ze één van de achthonderdduizend 'Hikikomori, mensen die permanent binnen blijven. Wat wij pas doen als we met een levensbedreigend virus te maken krijgen, doen deze Japanners uit zichzelf.


Nieuw: Noughts and Crosses

BBC First
BBC First
21:00 uur

Vanavond start de nieuwe zesdelige Britse dramserie Noughts and Crosses op BBC First. De serie is een bewerking van de novelle van Malorie Blackman, en speelt zich af in een alternatieve wereld waarin de bevolking van Afrika superieur is aan de bevolking van Europa. Noughts and Crosses gaat over twee jonge mensen - Sephy en Callum - die gescheiden zijn door hun huidskleur, maar verenigd worden door liefde. Tegen de achtergrond van vooroordelen, wantrouwen en groeiende rebellie in de straten ontstaat er tussen Sephy en Callum een romantische relatie die de nodige gevaren met zich mee brengt.

Bekijk hier op welk kanaal BBC First bij jouw tv-aanbieder te zien is.


Nieuw: Kinderen in Oorlog

SBS 6
SBS 6
21:25 uur

In de nieuwe documentaireserie Kinderen in Oorlog vertellen bekende Nederlanders over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en wat voor impact dit op hen als kind heeft gehad. Onder anderen Jan Terlouw, Sjaak Swart, Jeroen Krabbé en Hanneke Groenteman waren kind tijdens de Tweede Wereldoorlog en hebben in het dagelijkse leven nog steeds te maken met de impact van toen. De geïnterviewden kennen allemaal het zwijgen over de oorlog. Dat deden zij omdat hun ouders of anderen in hun omgeving hen vroegen er met geen woord over te praten. Uit angst, woede, schaamte over wat er was gebeurd. Oorlogspijn verjaart niet en daarom vinden deze bekende Nederlanders het belangrijk om het zwijgen te doorbreken met hun persoonlijke verhalen. Ze vragen daarmee ook nadrukkelijk aandacht en steun voor kinderen die nu in oorlogssituaties opgroeien en worden geholpen door War Child, dat bijdroeg aan de totstandkoming van de docuserie.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Boer Zoekt Vrouw Special, Tokidoki en Kinderen in Oorlog of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV