Recensie: thriller I See You scoort punten in script en cinematografie

Recensie: thriller I See You scoort punten in script en cinematografie
Met actrice Helen Hunt in de verbouwing

Film :

Vanaf 1 juni gaat de film I See You draaien in de Nederlandse bioscopen. De inmiddels 56-jarige actrice Helen Hunt kennen we van de rampenfilm Twister, en maakte indruk met de heerlijke film As Good as It Gets. De bijna onherkenbare actrice is niet de troef van deze thriller, de ijzersterke camerabeelden en plotwendingen wel. Lees hier de filmrecensie van I See You.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Het verhaal gaat over familie Harper. Zij wonen in een klein Amerikaans stadje en krijgen te maken met een aantal vreemde en duistere gebeurtenissen in hun grote huis. Voorwerpen verdwijnen, televisies en platenspelers gaan op mysterieuze wijze aan en een reparateur zegt binnengelaten te zijn door een niet-bestaande dochter van de familie. Ondertussen verstoort de mysterieuze verdwijning van een tienjarig jongetje de rust in de hele gemeenschap.

Actrice Helen Hunt in de thriller 'I See You'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De bioscopen zijn gelukkig weer open, met een paar nieuwe releases zoals deze I See You. Actrice Helen Hunt trapt af in deze soms beklemmende thriller. De film gaat fantastisch van start. In het openingsshot is er een indrukwekkende 'long take' die zich vanuit de lucht verplaatst naar het jongetje dat ontvoerd wordt. De camera draagt met zijn langzame sluipende bewegingen bij aan een duistere en enge sfeer. Ook het script is goed met in het eerste deel: Terror in huize Harper, en deel twee volgt een reconstructie waar deze duistere krachten vandaan komen. De overdreven harde soundtrack kan irriteren plus klungelige dialogen verpesten de sfeer een beetje. Desondanks een aanrader voor de genreliefhebbers: drie sterren.

Cast
Naast Helen Hunt (What Women Want) en Jon Tenney (Beverly Hills Cop III) is ook Judah Lewis (Summer of 84) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Adam Randall (iBoy).

I See You is vanaf 1 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Thriller. Tijdsduur: 98 minuten. IMDb-score 6,8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV