Vanavond op tv: oogproblemen in Dokters van morgen, start serie Dertigers en meer

Vanavond op tv: oogproblemen in Dokters van morgen, start serie Dertigers en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 18 mei

Kijktip :

Vanavond staat er weer een nieuwe aflevering van Dokters van morgen op het programma en dit keer onderzoekt Antoinette Hertsenberg baanbrekende innovaties op het gebied van oogproblemen. Verder onder meer de start van de dagelijkse serie Dertigers op NPO 3. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 18 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Vader in de tuin

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Opa Koos (89) is weduwnaar en woont nog zelfstandig, maar hij vereenzaamt en zijn gezondheid gaat achteruit. Hij wil zijn laatste jaren niet in een verpleeghuis slijten. Schoondochter Anita oppert dat hij bij hen in de tuin mag komen wonen. Op een dag wordt er een gloednieuwe kantenklare mantelzorg-woning in de tuin getakeld. Frans Bromet volgt de verhuizing in de prachtige documentaire Vader in de tuin.


Nieuw: Dertigers

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe dagelijkse dramaserie Dertigers te zien op NPO 3. De afleveringen zijn elke maandag tot en met donderdag om 20:25 uur op tv en worden later op de avond, rond 22:55 uur, herhaald. De serie Dertigers gaat over een vriendengroep van acht vrienden, die alles met elkaar kunnen bespreken. Dat doen ze dan ook graag. Er is echter één grote smeulende bom die de vriendschap op de proef stelt.


Chateau Meiland: tijd om te klussen

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Vanwege het coronavirus is er genoeg tijd om te klussen voor de Meilandjes. Er valt ook nog veel te doen. En dat is niet altijd eenvoudig, blijkt in deze aflevering van Chateau Meiland. Ondertussen is er nog één gast in het Chateau. Martien heeft zijn handen vol aan haar, omdat ze mogelijk corona heeft. Ze moet in quarantaine blijven tot ze getest is, maar ze moet wel eten en drinken. En 'zonder glaasje wijn overleef je het niet' is het motto van Martien.


Dokters van morgen: oogproblemen

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Dokters van morgen doet in deze aflevering onderzoek naar innovaties in de zorg op het gebied van oogproblemen, zoals bijziendheid en het helpen van blinden. De helft van de twintigers in ons land is bijziend; een verdubbeling ten opzichte van 40 jaar geleden. Hoe komt dat? En belangrijker, kunnen ouders voorkomen dat hun kind bijziend wordt? Dokters van Morgen laat zien dat artsen proberen met veelbelovende gentherapieën oogziektes die je blind maken een halt toe te roepen.


Nieuw: Agatha Raisin seizoen 2

BBC First
BBC First
21:00 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de Britse detectiveserie Agatha Raisin. De zes afleveringen zijn de komende maandagen om 21:00 uur te zien op BBC First. Elke twee afleveringen vormen samen één zaak, zoals vaak in Britse detectives. Agatha Raisin gaat over een pr-specialist die haar leven omgooit en in een landelijk dorpje gaat wonen. Ze wordt pas echt opgenomen door de lokale bevolking als blijkt dat ze een talent heeft om moorden op te lossen.


Start: Band of Brothers

Eén
Eén
22:07 uur

Vanaf vanavond zendt België Eén de zeer hoog gewaardeerde oorlogsserie Band of Brothers uit. De Amerikaanse serie uit 2001 is de komende 2,5 weken elke maandag tot en met donderdag rond 22:00 uur te zien. De tiendelige serie van Steven Spielberg en Tom Hanks gaat over de belevenissen van de Amerikaanse 'Easy Company' tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie is een verfilming van het gelijknamige boek van historicus Stephen Ambrose, dat weer is gebaseerd op ware gebeurtenissen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: oogproblemen in Dokters van morgen, start serie Dertigers en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV