Prachtige filmklassieker Papillon zie je vrijdag 25 juni op RTL 7

Prachtige filmklassieker Papillon zie je vrijdag 25 juni op RTL 7
Met een briljante Steve McQueen in de hoofdrol

Kijktip :

Op vrijdag 25 juni haalt RTL 7 een prachtige filmklassieker uit de jaren zeventig van stal: de gevangenisfilm Papillon. De film werd gebaseerd op het legendarische, waargebeurde verhaal van Henri Charrière, die in een gevangenis in Frans-Guyana terechtkwam.

Het verhaal
Henri Charrière, bijgenaamd Papillon (vanwege de vlindertatoeage op zijn borst), werd naar eigen zeggen ten onrechte schuldig bevonden aan moord en tot levenslange dwangarbeid in Frans-Guyana veroordeeld. Op weg naar zijn ballingsoord raakt hij bevriend met Louis Dega, een zeer bedreven en beruchte vervalser van obligaties en andere waardepapieren. Na een eerste mislukte vluchtpoging krijgt Papillon twee jaar eenzame opsluiting. Nauwelijks weer op vrije voeten probeert hij het opnieuw.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Hollywoodicoon Steve McQueen stond vóór Papillon vooral bekend als actieheld uit klassiekers als The Great Escape (1963) en Bullitt (1968). Toch bewees hij ook in die films al wel degelijk te kunnen acteren, net als in The Sand Pebbles (1966), waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. Met Papillon vestigde hij zich echter definitief als een drama-acteur van de buitencategorie. Zijn spel in deze film is fenomenaal, net als van zijn tegenspeler Dustin Hoffman, die Louis Dega vertolkt. Voeg daar het prachtige, meeslepende verhaal aan toe en je hebt één van de beroemdste en beste gevangenisfilms aller tijden.

Papillon (1973) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op vrijdag 25 juni om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama. Speelduur: 151 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige filmklassieker Papillon zie je vrijdag 25 juni op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV