Vanavond op tv: persconferentie Mark Rutte, nieuw seizoen Misdaadcollege en meer

Vanavond op tv: persconferentie Mark Rutte, nieuw seizoen Misdaadcollege en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 19 mei

Kijktip :

Vandaag zal premier Mark Rutte samen met 'coronaminister' Hugo de Jonge in een persconferentie vertellen hoe de versoepeling van de coronamaatregelen in zijn werk gaat. Verder onder meer een nieuwe reeks van Misdaadcollege met Rick Nieman. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 19 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Persconferentie Rutte over coronamaatregelen

NPO 1
NPO 1
18:55 uur

Om 19:00 uur geven minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid een nieuwe persconferentie met nieuws over de coronamaatregelen. Online kun je de persconferentie live kijken via Gids.tv. Waarschijnlijk zullen ze meer duidelijkheid geven over de verdere versoepelingen die voor 1 juni gepland staan. Of die allemaal doorgaan, is afhankelijk van de huidige situatie van het coronavirus in Nederland. Daarvoor raadpleegt het kabinet experts.


Op herhaling: Down met Johnny

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Vanaf vanavond herhaalt SBS6 op dinsdagen om 20:30 uur het eerste seizoen van Down met Johnny, waarin dromen van mensen met het Downsyndroom uitkomen. In de eerste aflevering is onder anderen Max te zien. Hij heeft een wens voor zijn broer Remco. Max is 20 jaar en heeft het syndroom van Down, zijn broer Remco heeft geen beperking. Afgelopen jaar werd Remco slachtoffer van zinloos geweld. Max heeft het hier heel moeilijk mee en hij wil iets voor zijn broer doen.


Tv-première: Jurassic World: Fallen Kingdom

Veronica
Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vandaag de tv-première van Jurassic World: Fallen Kingdom te zien. De film volgt Owen en Claire, die enkele jaren na de gebeurtenissen van Jurassic World terugkeren naar Isla Nublar. Een vulkaan op het eiland dreigt uit te barsten en vormt een gevaar voor de overgebleven dinosaurussen. Owen en Claire zijn de aangewezen personen om ervoor te zorgen dat de dinosaurussen niet uitsterven.


Nieuw: Last Tango in Halifax seizoen 5

BBC First
BBC First
21:00 uur

Vanaf vanavond is het vijfde seizoen van de dramaserie Last Tango in Halifax elke dinsdag om 21:00 uur te zien op BBC First. In het nieuwe seizoen zijn Alan en Celia inmiddels zeven jaar getrouwd, maar toch is niet alles koek en ei. Alans nieuwe baan bij een supermarkt stelt hem voor een onverwachte uitdaging wanneer een boefje uit de buurt zijn vriendschap zoekt en Gillian heeft op Far Slack Farm problemen met een giraffe.


Terug: Misdaadcollege

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

Vanaf vanavond is het programma Misdaadcollege vier dinsdagen om 21:30 uur terug op NPO 1 met nieuwe afleveringen. Elke week vertellen politie en justitie, onder leiding van presentator Rick Nieman, voor één keer hoe ze een geruchtmakende misdaadzaak wisten op te lossen. De colleges die in dit programma worden gegeven, bestaan uit afgesloten zaken die in de regio veel impact hebben gehad maar ook landelijk veel aandacht kregen en voor maatschappelijk onrust hebben gezorgd.


Terug: Medialogica

NPO 2
NPO 2
22:35 uur

Vanavond start een nieuwe reeks afleveringen van Medialogica, waarin de berichtgeving van de media tijdens nieuwsgebeurtenissen wordt onderzocht. Daarin komt het verschil tussen beeld en werkelijkheid naar voren. De eerste aflevering gaat over het coronavirus. Terwijl de overheid een uitweg zoekt uit de lockdown, blikt Medialogica terug op de berichtgeving in de eerste crisisweken. Kan de burger nog wel zijn weg vinden in de overvloed aan informatie?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: persconferentie Mark Rutte, nieuw seizoen Misdaadcollege en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV