Aangrijpende documentaire Wanneer komt mama nou? woensdag te zien op NPO 2

Aangrijpende documentaire Wanneer komt mama nou? woensdag te zien op NPO 2
Syrische vader wil beter leven voor gehandicapte zoon

Kijktip :

Op de late woensdagavond van 20 mei is op NPO 2 de prachtige, maar aangrijpende documentaire Wanneer komt mama nou? te zien. De docu vertelt het verhaal van een Syrische vader, die uit het oorlogsgebied is gevlucht en nu vecht voor een beter leven voor zijn gehandicapte zoon.

Rolstoel
De Syrische Ahmad zit in een rolstoel omdat hij is geboren met een open rug. Vier jaar geleden ontvluchtte hij met zijn familie de oorlog in Syrië. Maar ze hebben niet genoeg geld om samen te blijven, waardoor zijn moeder en twee van zijn broers noodgedwongen achterblijven in Irak. Ahmad belandt uiteindelijk met zijn vader en zijn broer Falamaz in Giubiasco in Zwitserland, waar hij met veel liefde wordt opgevangen en verzorgd.

Uitwijzing
Omdat er eerder al vingerafdrukken van hen zijn genomen in Duitsland, worden ze twee jaar later echter uitgewezen naar Duitsland. Een groep Zwitserse moeders geeft Ahmad echter niet op en voert actie tegen de uitwijzing. Ze proberen druk uit te oefenen op de overheidsinstanties om voor Ahmads moeder en de andere kinderen een visum te regelen. In de hoop dat het gezin weer herenigd kan worden.

De aangrijpende documentaire Wanneer komt mama nou? is op woensdag 20 mei om 22.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Wanneer komt mama nou? terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende documentaire Wanneer komt mama nou? woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier