Vrijdag 22 mei in Verborgen verleden: cabaretier Dolf Jansen

Vrijdag 22 mei in Verborgen verleden: cabaretier Dolf Jansen
Laatste aflevering van dit seizoen

Kijktip :

Op vrijdag 22 mei is de laatste aflevering van dit seizoen van Verborgen verleden te zien op NPO 2. In de slotaflevering gaat cabaretier Dolf Jansen op zoek naar zijn verborgen familiegeschiedenis. Op welke opzienbarende feiten stuit hij?

Ierse moeder
Jansen heeft vooral interesse in de geschiedenis van zijn Ierse moeder. Hij is al jaren gek op Ierland en voelt zich verwant aan en geïnspireerd door Ierse dichters, zangers en verhalenvertellers. Het wordt hoog tijd om de echte verhalen uit zijn verleden te ontdekken. Zo weet hij al een beetje over zijn opa, die een eeuw geleden vocht tegen de Engelsen voor onafhankelijkheid van de Republiek Ierland.

Cabaretier avant la lettre
Jansen wil graag weten wat zijn opa precies deed tijdens zijn vrijheidsstrijd? Ging dat ten koste van iets of iemand? Voordat hij naar Ierland vertrekt, leert hij echter het verhaal kennen van een Nederlandse voorouder die hij niet wil missen: een dichtende dominee, een cabaretier avant la lettre. Die overigens een hele andere stijl heeft dan Jansen zelf.

De laatste aflevering van Verborgen verleden met Dolf Jansen is op vrijdag 22 mei om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Verborgen verleden terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag 22 mei in Verborgen verleden: cabaretier Dolf Jansen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier