Schokkende docu Louis Theroux: African Hunting Holiday vrijdag op NPO 3

Schokkende docu Louis Theroux: African Hunting Holiday vrijdag op NPO 3
Louis Theroux gaat mee op plezierjacht

Kijktip :

De Britse filmmaker Louis Theroux is nooit bang geweest om controversiële en soms ronduit schokkende onderwerpen te behandelen in zijn documentaires. Op vrijdag 22 mei is bijvoorbeeld de docu African Hunting Holiday te zien, waarin Theroux meeloopt in de wereld van de plezierjacht in Afrika.

Rijke jagers
'Game hunting' is een favoriete vakantiebezigheid van rijke Amerikaanse jagers. Ze betalen flinke sommen geld om te mogen jagen op buffels, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, olifanten en zelfs neushoorns - een beschermde diersoort. De dieren worden voor de jacht gefokt en lijken slechts één doel in het leven te hebben: neergeschoten worden door mensen die er genoeg voor willen betalen.

Barbaars
Volgens voorstanders is het schieten van de dieren noodzakelijk om de wildstand te beheren, maar tegenstanders zijn een andere mening toegedaan. Zij vinden het wrede en barbaarse praktijken. In de documentaire krijgt Theroux uiteindelijk de keuze of hij zelf een beest wil neerschieten, of dat hij er toch maar vanaf ziet. Ondertussen probeert hij antwoord te vinden op zijn vragen. Is plezierjacht wreed of is het niet erger dan een stuk vlees kopen in de supermarkt?

De documentaire Louis Theroux: African Hunting Holiday is op vrijdag 22 mei om 21.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de docu Louis Theroux: African Hunting Holiday terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schokkende docu Louis Theroux: African Hunting Holiday vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier