Winnaar tv-spektakel Maestro bekend

Winnaar tv-spektakel Maestro bekend
Maartje van de Wetering neemt de prijs mee naar huis

Gemist

Zondagavond zaten ruim 2,3 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd om te zien wie dit jaar als beste maestro benoemd zou worden. De strijd in de finale van Maestro ging tussen Hadewych Minis en Maartje van de Wetering.

Acht weken lang hebben acht bekende Nederlanders geleerd om het Orkest van het Oosten te dirigeren, onder leiding van presentator Frits Sissing. Hierin kwamen stukken van bekende dirigenten als Bach en en Beethoven voorbij, met aan contrabassist Dominic Seldis, violiste Isabelle van Keulen en dirigent Vincent de Kort wekelijks de taak om te jureren.

In de laatste aflevering stonden alleen actrices Hadewych Minis en Maartje van de Wetering nog op de bok. De aflevering begon met een medley waarin beide actrices afwisselend de leiding namen als dirigent. Hierop volgde voor Hadewych de Danse Macabre van Saint-Saëns en voor Maartje het stuk Mambo, uit de musical West Side Story, van componist Leonard Bernstein.

Het laatste stuk werd door beide vrouwen gedirigeerd en was de Vijfde Symfonie van Beethoven. Maartje van de Wetering had al verteld: “Dan is goed te zien hoe verschillend we dirigeren”. Na dit stuk werd Hadewych beoordeeld met 27 punten en kreeg Maartje er 30.

Ook de jury en de kijkers thuis leken het over de winnaar eens te zijn en stemden eveneens in het voordeel van Maartje. Hiermee is zij als winnaar van Maestro de opvolgster van eerdere winnaars Leona Philippo, Spike en Lenette van Dongen.

Wie Maestro dit seizoen gemist heeft óf opnieuw van de concerten wil genieten, kan hier alle afleveringen van Maestro terugkijken.

Tags: muziek, klassiek, orkest, maestro, dirigeren

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »