Serierecensie: met Sweet Magnolias brengt Netflix mierzoete zwijmelserie

Serierecensie: met Sweet Magnolias brengt Netflix mierzoete zwijmelserie
Met JoAnna Garcia Swisher en Chris Klein

Kijktip :

Sinds 19 mei staat de Amerikaanse tv-serie Sweet Magnolias op Netflix. In deze tijden van virus en lockdowns kunnen we natuurlijk altijd een luchtige, zoete en romantische zwijmelserie gebruiken. Lees hier de serierecensie van Sweet Magnolias.

Gids.tv bekijkt als eerste alle films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Het verhaal
Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue kennen elkaar al sinds hun high school-tijd. Ze helpen elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrière in het stadje Serenity, in het zuiden van de Verenigde Staten. Het drietal, dat altijd al droomde van een gezamenlijke onderneming, besluit samen een luxe spa te openen. Maar dan stort het leven van Maddie volledig in: haar huwelijk loopt na twintig jaar stuk. Ze moet helemaal opnieuw beginnen, maar hoe?

JoAnna Garcia Swisher en Logan Allen in de serie 'Sweet Magnolias'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Deze nieuwe Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige populaire boekenreeks van schrijfster Sherryl Woods. In totaal heeft Woods maar liefst elf boeken geschreven in deze reeks, dus er valt nog genoeg te beleven. Natuurlijk is de vraag: overslaan of bingen? Sweet Magnolias is een typisch Amerikaanse, romantische vrouwenserie, niets meer of minder. Met een bijrol voor de bijna onherkenbare Chris Klein (American Pie) en jawel, Jamie Lynn Spears (het zusje van Britney) doet ook mee. De serie kijkt makkelijk weg, maar bevat soms matig acteerwerk. Wel gaat de laatste aflevering er uit met een mega-cliffhanger, wat voor sommige mensen een grote telleurstelling kan zijn. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast JoAnna Garcia Swisher (The Internship) en Brooke Elliott (Dolly Parton's Heartstrings) zijn ook Heather Headley (Dirty Dancing 2) en Chris Klein (We Were Soldiers) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Sheryl J. Anderson (Charmed).

Sweet Magnolias is vanaf 19 mei 2020 op Netflix te zien. Deze serie bestaat uit 10 delen van ongeveer 50 minuten. IMDb-score: 6,9.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: met Sweet Magnolias brengt Netflix mierzoete zwijmelserie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier