Prachtig Spaans filmdrama Julieta vrijdag te zien op Canvas

Prachtig Spaans filmdrama Julieta vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De Spaanse regisseur Pedro Almodóvar staat al sinds de jaren tachtig aan de top van het internationale filmersgilde, dankzij bizarre, vermakelijke en ontroerende films als All About My Mother (Todo sobre mi madre), Talk to Her (Hable con ella) en Volver. Vrijdag kun je op Canvas genieten van één van zijn nieuwere fiilms, Julieta. Deze film is ook te streamen via Videoland.

Het verhaal
Actrice Emma Suárez is Julieta, een in zichzelf gekeerde en eenzame vrouw uit Madrid. Ze staat op het punt naar Portugal te verhuizen met haar geliefde Lorenzo (Dario Grandinetti). Als ze iemand uit haar verleden op straat tegenkomt, besluit ze in Madrid te blijven wonen. Met deze ontmoeting in haar achterhoofd, begint ze aan een brief voor haar dochter Antía (Blanca Parés), die haar jaren geleden verlaten heeft.

Internationale lof
Vrijwel elke film van Almodóvar krijgt tegenwoordig internationale lof toegezwaaid; zo werd zijn meest recente film, Pain and Glory (Dolor y gloria) begin dit jaar nog genomineerd voor de Oscars voor Beste Internationale Film en Beste Acteur (Antonio Banderas). Ook Julieta werd wereldwijd de hemel in geprezen, wat onder meer resulteerde in een BAFTA-nominatie en een nominatie voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Het is dan ook een prachtige dramafilm, waarin (net als in veel van Almodóvars films) verleden en heden door elkaar lopen.

Julieta (2016) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 22 mei om 21.25 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtig Spaans filmdrama Julieta vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier