Fantastische, maar bizarre film The Lobster zie je vrijdag op NPO 2

Fantastische, maar bizarre film The Lobster zie je vrijdag op NPO 2
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Griekse regisseur Yorgos Lanthimos gooide vorig jaar hoge ogen met zijn geweldige, komische kostuumdrama The Favourite, maar in de jaren daarvoor had hij al een reputatie opgebouwd als maker van fantastische maar bizarre films. The Lobster is daar een goed voorbeeld van; deze film is vrijdag te zien op NPO 2, maar je kunt 'm ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
The Lobster speelt zich af in een dystopische toekomst waar vrijgezellen gearresteerd worden en overgebracht worden naar een griezelig hotel. Daar moeten ze verplicht om binnen de 45 dagen een passende partner te vinden. Als ze hier niet in slagen, worden ze veranderd in een dier en vrijgelaten in het bos. Ook David (gespeeld door Colin Farrell) belandt op deze lugubere plek nadat zijn vrouw hem heeft verlaten voor een andere man. De hond die hij bij zich heeft, is in werkelijkheid zijn broer. In het hotel wordt hij onderworpen aan de bizarre huisregels.

Topcast
Met zó'n bizar verhaal moet je als regisseur beschikken over een ijzersterke cast, die het scenario zonder blikken of blozen als dramatisch verhaal op kan dienen. Lanthimos selecteerde een topcast: naast de hoofdrol van Colin Farrell schitteren ook Rachel Weisz, Léa Seydoux, Ariane Labed, Ben Whishaw, John C. Reilly en Olivia Colman in The Lobster. Weisz en Colman doken opnieuw op in The Favourite, waarvoor Colman zelfs een Oscar won. The Lobster zal niet ieders smaak zijn, maar degenen die zich openstellen voor de bizarre taferelen worden getrakteerd op een heerlijke film.

The Lobster (2015) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 22 mei om 23.15 uur te zien op NPO 2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV