Woensdag in Op1: Wopke Hoekstra, Diederik Gommers en meer over coronamaatregelen

Woensdag in Op1: Wopke Hoekstra, Diederik Gommers en meer over coronamaatregelen
De gasten van woensdag 20 mei

Kijktip :

Een dag nadat Mark Rutte in een persconferentie aankondigde dat de geplande versoepelingen per 1 juni inderdaad door zullen gaan, wordt er in Op1 flink nagepraat over de coronamaatregelen. Ook worden het nieuwe steunpakket en de situatie op de intensive cares besproken.

De gasten in Op1 - woensdag 20 mei

  • Vandaag werd in Den Haag het nieuwe steunpakket voor de economie gepresenteerd. Hoeveel geld gaat minister van Financiën Wopke Hoekstra de komende drie maanden nog uitgeven om ons door de crisis te slepen?
  • Nu het aantal coronapatiënten op de intensive cares gedaald is tot onder de 300, was er voor Diederik Gommers - voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care - tijd voor een eerste evaluatie. Hij hield een enquête onder alle IC’s van Nederland. Wat ging er goed en waar moeten we bij een eventuele volgende crisis op letten? Gommers vertelt er vanavond over in Op1.
  • Kinderen moeten gezonder gaan leven en vooral: meer bewegen. Dat vinden oud-topzwemmer en chef de mission NOC*NSF Pieter van den Hoogenband en directeur van de Gezonde Generatie Mark Monsma. Vanavond in Op1 vertellen ze hoe zij daarvoor willen gaan zorgen.
  • Burgemeester Femke Halsema is opgelucht over de aangekondigde versoepelingsmaatregelen, maar maakt zich grote zorgen over grote groepen toeristen in haar Amsterdam. Ze praat er vanavond over in Op1.
  • Morgen is het haar 25e sterfdag en dus ging Eppo van Nispen in zijn Beeld en Geluid op zoek naar spraakmakende fragmenten van Annie M.G. Schmidt.
  • Zangeres Ilse DeLange bestormt dankzij de Duitse versie van Beste Zangers nu de hitlijsten van de Oosterburen.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 20 mei gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Wopke Hoekstra, Diederik Gommers en meer over coronamaatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier