Prachtige docu Charlotte Perriand: pionier van de levenskunst zaterdag op NPO 2

Prachtige docu Charlotte Perriand: pionier van de levenskunst zaterdag op NPO 2
Architect en meubelontwerper

Kijktip :

In de documentaire Charlotte Perriand: pionier van de levenskunst wordt een portret geschetst van de Franse architect en (meubel)ontwerper Charlotte Perriand (1903-1999). Haar ontwerpen worden nog altijd gezien als iconen van het moderne design.

Mannelijk bolwerk
In de jaren twintig van de twintigste eeuw stond het rijk van de architectuur en de ruimtelijke vormgeving bekend als een mannelijk bolwerk, waar vrouwen maar moeilijk tussen konden komen. Perriand leek hier verandering in te brengen, maar helaas konden in eerste instantie maar weinig vrouwen haar voorbeeld volgen.

Bewogen leven
Des te opmerkelijker is het dat er tegenwoordig nog maar weinig mensen zijn die haar naam zullen kennen. Perriand leidde naast haar succesvolle carrière een bewogen leven, waarin ze onder meer strijd voerde met haar werkgever Le Corbusier. Die ging met de eer voor veel van haar ontwerpen strijken.

De documentaire Charlotte Perriand: pionier van de levenskunst is op zaterdag 23 mei om 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Charlotte Perriand: pionier van de levenskunst terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Charlotte Perriand: pionier van de levenskunst zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier