Vanavond op tv: start Nick, Simon & Kees - Homeward Bound, DNA Onbekend keert terug en meer

Vanavond op tv: start Nick, Simon & Kees - Homeward Bound, DNA Onbekend keert terug en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 21 mei

Kijktip :

Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol zijn vanavond voor het eerst met hun nieuwe programma over hun idolen op tv te zien. Ook keert DNA Onbekend terug met gloednieuwe afleveringen, en het nieuwe seizoen van Liar gaat van start. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 21 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: DNA Onbekend

NPO 1
20:25 uur

Dionne Stax is vanaf vanavond weer terug met nieuwe afleveringen van DNA Onbekend. Het is het tweede deel van dit seizoen, waarvan de eerste vier afleveringen begin dit jaar zijn uitgezonden. De overige vier zijn de komende donderdagen om 20:30 uur te zien op NPO 1. Te beginnen met het verhaal van Frank. Hoewel hij ervan overtuigd is dat hij aan het graf van zijn vader staat, heeft zijn broer al zijn leven lang twijfels of de man die zij begraven daadwerkelijk hun biologische vader is. Sterker nog, Marco denkt dat zijn broer een andere vader heeft dan hij. Dus dat zij geen van beiden het kind zijn van hun vader. Frank heeft zijn moeder als kind betrapt met een andere man. Deze man was altijd wel in de buurt van het gezin. Er zijn meerdere aanwijzingen dat deze man misschien de echte vader is van Frank. Maar wie zou dan de vader van Marco kunnen zijn? Een DNA-test kan hun helpen de waarheid te achterhalen. Het tweede verhaal gaat over Theo. Hij wil weten wie zijn vader is. Als kleine jongen krijgt Theo, van de man waarvan hij denkt dat het zijn vader is, te horen dat hij niet zijn biologische vader is. Wie dan wel zijn vader is wordt hem niet verteld. Hij kan nergens met zijn vraag terecht, ook niet bij zijn eigen moeder. Op latere leeftijd hoort hij geruchten over wie zijn mogelijke biologische vader kan zijn. Met een DNA-test kan Dionne Stax Theo verder helpen en verlossen van deze pijnlijke familiegeheimen.


Nieuw: Liar seizoen 2

BBC First
21:00 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de dramaserie Liar, die vol verrassende wendingen zit. De afleveringen zijn de komende donderdagen om 21:00 uur te zien op BBC First.

Bekijk hier op welk kanaal BBC First bij jouw tv-aanbieder te zien is.

Het nieuwe seizoen begint net zo spannend als het eerste seizoen eindigde. Hoewel Andrew uit beeld is, veroorzaakt hij nog steeds problemen voor Laura. Drie weken na zijn verdwijning hoort Laura tot haar opluchting dat hij dood is aangetroffen. Wanneer echter duidelijk wordt dat Andrew is vermoord, komt Laura in het vizier van rechercheurs Renton en Maxwell die de zaak onderzoeken. Wie heeft Andrew vermoord? Is Laura wel zo onschuldig als ze beweert?


Nieuw: Nick, Simon & Kees - Homeward Bound

NPO 1
21:15 uur

Nick & Simon gaan in Nick, Simon & Kees - Homeward Bound weer samen met hun vriend Kees Tol op reis. In hun nieuwe tv-programma duiken ze in het leven van hun muzikale inspiratiebronnen Simon & Garfunkel. De afleveringen zijn elke donderdag om 21:20 uur te zien op NPO 1. In hun nieuwe rol als documentairemakers willen Nick, Simon en Kees iedereen kennis laten maken met Paul Simon en Art Garfunkel. Ze vinden dat hun muziek van generatie op generatie doorgegeven worden. Kees neemt de rol van regisseur voor zijn rekening. Gezamenlijk komen ze er tijdens hun bijzondere zoektocht achter dat de tijdloze muziek van Simon & Garfunkel nog steeds jong en oud met elkaar verbindt. Ze reizen in de eerste aflevering naar New York, de stad waar de muziekcarrière van het jaren 60-duo begon. Ze ontmoeten onder anderen Alex, die op dezelfde high school als Simon & Garfunkel zat. Voor Nick en Simon is het schoolbezoek een speciaal moment, want zij mogen op hetzelfde podium als hun idolen een nummer spelen.


Terug: Salvage Hunters - Classic Cars

Discovery
21:30 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van Salvage Hunters: Classic Cars op Discovery. Drew Pritchard, liefhebbers van klassieke auto's, gaat samen met Paul Cowland van Turbo Pickers op jacht naar klassiekers om te restaureren en te verkopen. De nieuwe afleveringen zijn elke donderdag om 21:30 uur te zien. Drews voorliefde voor design is ook zijn achilleshiel, want het liefst wil hij de auto's helemaal perfect en stijlvol restaureren. Aan Paul de taak om het realistisch te houden, zodat er onder aan de streep ook nog wat overblijft. In het nieuwe seizoen van Salvage Hunters: Classic Cars sleutelen ze onder meer aan een Fiat 13- Coupé, en een Renault Clio Williams.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Nick, Simon & Kees - Homeward Bound, DNA Onbekend keert terug en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV