Vanavond op tv: Slot Bed & Breakfast en Verborgen Verleden, docu Louis Theroux en meer

Vanavond op tv: Slot Bed & Breakfast en Verborgen Verleden, docu Louis Theroux en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 22 mei

Kijktip :

Vanavond worden van Bed & Breakfast en Verborgen Verleden de laatste afleveringen van het seizoen uitgezonden. Maar je kunt ook kiezen voor de spectaculaire actiefilm Furious 7, of bijvoorbeeld een schokkende documentaire van Louis Theroux. En er is meer moois te zien op televisie vandaag. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 22 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: Bed & Breakfast

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Bed & Breakfast kan bij alle b&b's een plons in het zwembad gemaakt worden. Die overeenkomst hebben de deelnemers uit Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Ruben en Marianne trappen af met hun b&b vlakbij Roosendaal. Behalve zwemmen, gaan de gasten ook nog skydiven. Daarna is het de beurt aan Hans en Joke, die een bed & breakfast runnen in Zeeland. Al moest Hans even wennen aan 'vreemde zwembroeken' in zijn zwembad, ook hier kan gezwommen worden. De aflevering eindigt in de b&b van Marielle en Ruud, die onder de rook van Rotterdam wonen. Na een sportief uitje op een soort loopfiets, mogen ook hier de gasten afkoelen in het zwembad.


Verborgen verleden: Dolf Jansen

NPO 2
NPO 2
20:40 uur

In de laatste aflevering van Verborgen Verleden van dit seizoen gaat cabaretier Dolf Jansen op zoek naar meer informatie over zijn familiegeschiedenis en dan vooral die van zijn Ierse moeder. Dolf Jansen is al jaren gek op Ierland en voelt zich verwant aan en geïnspireerd door Ierse dichters, zangers en verhalenvertellers. Nu is het aan hem om de verhalen te ontdekken en te vertellen van zijn Ierse voorouders.

Onafhankelijkheid
Dat van zijn opa bijvoorbeeld, van wie hij weet dat hij een eeuw geleden vocht tegen de Engelsen om de onafhankelijkheid van de Republiek Ierland te bewerkstelligen. Maar wat deed opa precies tijdens die vrijheidsstrijd en ten koste van wie of wat? Voordat Dolf dat in Ierland gaat uitzoeken, ontdekt hij in Nederland ook nog een voorouder die hij niet graag had willen missen, een dichtende dominee, een cabaretier avant la lettre. Wel een heel andere cabaretier dan Dolf zelf.


Docu: Louis Theroux - African Hunting Holiday

NPO 3
NPO 3
21:30 uur

Louis Theroux loopt in de documentaire Louis Theroux - African Hunting Holiday mee in de merkwaardige wereld van de plezierjacht in Afrika: game hunting. Rijke Amerikaanse jagers betalen veel geld om te jagen op leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns. Deze worden voor de jacht gefokt en liggen klaar om te worden neergeschoten door mensen die daar genoeg geld voor over hebben. Voorstanders zeggen dat het menselijk is en noodzakelijk om de wildstand te beheren. Tegenstanders noemen het wreed en barbaars. Uiteindelijk staat Louis voor de keuze of hij zelf een beest wil neerschieten of dat hij er toch maar vanaf ziet. Hebben de critici gelijk en is plezierjacht wreed? Of is jagen niet erger dan een stuk vlees kopen in de supermarkt?


Actiefilm: Furious 7

Veronica
Veronica
21:30 uur

Furious 7 is een spectaculaire actiefilm, de laatste met Paul Walker die in 2013 overleed. Nadat ze Owen Shaw en zijn crew verslagen hebben, kunnen Dominic Toretto, Brian O’Connor en de rest van de crew weer naar de Verenigde Staten terugkeren. Eindelijk is er weer de mogelijkheid om een gewoon leven te leiden. Maar Owens oudere broer, Ian Shaw is uit op wraak en brengt de levens van de hele crew in gevaar. Nadat ze horen van Hans dood, gaat de crew er op uit om de man die één van hun leden vermoordde te grazen te nemen, voordat hij zijn slag kan slaan.


Start: Manhunt

NPO 2
NPO 2
22:25 uur

Vanaf vanavond zendt NPO 2 de driedelige Britse detectiveserie Manhunt uit 2019 opnieuw uit. De afleveringen zijn de komende vrijdagen rond 22:30 uur te zien. Op 19 augustus 2004 wordt in het Londense Twickenham Green een jonge vrouw zwaargewond aangetroffen. Ze overlijdt aan haar verwondingen. Hoofdinspecteur Colin Sutton leidt het politieonderzoek. Omdat van dader en motief elk spoor ontbreekt, zet Sutton alle middelen in die hij tot zijn beschikking heeft. Op zoek naar bruikbare aanwijzingen bekijkt het politieteam camerabeelden en komt er een mogelijk verdachte auto in beeld.

Bekijk het hele seizoen van Manhunt nu al via Gids.tv.
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Slot Bed & Breakfast en Verborgen Verleden, docu Louis Theroux en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier