Documentaire Lost Kingdom of the Black Pharaohs twee zondagen op Canvas

Documentaire Lost Kingdom of the Black Pharaohs twee zondagen op Canvas
De verhalen over de grote heersers van het Oude Egypte

Kijktip :

De tweedelige documentaire Lost Kingdom of the Black Pharaohs onthult de meest recente ontwikkelingen in het onderzoek naar het Koesjitische Rijk, de dynastie die honderd jaar regeerde over het Oude Egypte. De documentaire is 24 en 31 mei om 21.05 uur te zien op Canvas.

Egyptische Rijk
De Koesjitische Dynastie werd geleid door farao's zoals Piye, Shebitku en Taharqa. Ze wonnen veldslagen, bouwden de laatste piramiden en bezorgden het Egyptische Rijk een laatste gouden eeuw.

Zwarte farao's
Volgens tal van geleerden waren deze farao's zwart, maar stereotiepe opvattingen zorgden ervoor dat deze theorie werd verworpen. De afgelopen jaren is echter nieuw bewijs gevonden dat aantoont dat de 25e Dynastie inderdaad werd geleid door machtige zwarte farao's, die de overwinnaars waren van Egyptes zuiderbuur Nubië, het huidige Soedan.

Grafkamers
In deze documentaire onthullen toonaangevende archeologen de meest recente ontwikkelingen in het onderzoek naar het Koesjitische Rijk. In het eerste deel volgen we onder andere het eerste onderzoek van de ondergelopen grafkamers van een piramide. Daarnaast toont een grondige studie van de oude stad Kerma aan dat Koesj wel degelijk een grootmacht was. Zo worden er drones ingezet om voor het eerst de volledige omvang te laten zien van het Koninkrijk van de Zwarte Farao's.

De documentaire Lost Kingdom of the Black Pharaohs is 24 en 31 mei om 21.05 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Lost Kingdom of the Black Pharaohs twee zondagen op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier