Vanavond op tv: comedyspecial Wat een Suikerfeest, start The Sommerdahl Murders en meer

Vanavond op tv: comedyspecial Wat een Suikerfeest, start The Sommerdahl Murders en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 23 mei

Kijktip :

De vastenperiode voor de moslims komt tot een einde, en de laatste dag van de ramadan wordt traditioneel afgesloten met het Suikerfeest. Op NPO 1 is daarom de special Wat een Suikerfeest te zien. Verder onder meer de start van de serie The Sommerdahl Murders. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 23 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De RTL Sportquiz

RTL 7
18:58 uur

Op RTL7 begint vandaag de nieuwe quiz De RTL Sportquiz. Hierin legt presentator Simon Zijlemans live vanuit de studio twee kandidaten het vuur aan de schenen over alles wat met sport heeft te maken. De kijkers thuis kunnen meespelen en ontdekken hoe groot hun kennis is van de Olympische Spelen, voetbal, culthelden, films en ga zo maar door. Zolang de vragen maar over sport gaan.

Humoristische show: Wat een Suikerfeest

NPO 1
20:25 uur

In de comedyspecial Wat een Suikerfeest viert Najib Amhali met bekende vrienden het Suikerfeest, het eind van de ramadan. Najib ontvangt zijn gasten samen met cabaretiers Anuar en Roué Verveer en zorgt met hen voor een enerverende avond die bestaat uit stand-up comedy, muziek en intieme gesprekken. De gasten in Wat een Suikerfeest zijn zanger en presentator Gerard Joling, GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver en multitalent Nienke Plas.

Muzikale comedyfilm: Begin Again

SBS 9
20:30 uur

Op SBS 9 is vanavond de prachtige muzikale film Begin Again te zien. We zien hoe Gretta en haar vriend verhuizen naar New York. Ze proberen het te gaan maken in de grote stad, geholpen door hun passie voor muziek. Haar hart wordt echter gebroken wanneer hij haar verlaat voor de roem en het fortuin van een belangrijk solo-contract. Gretta's wereld krijgt echter een bijzondere wending wanneer een platenproducer haar ontdekt in een lokale bar.

Nieuw: The Sommerdahl Murders

NPO 3
20:30 uur

Vanaf vanavond zendt NPO 3 de Deense detectiveserie The Sommerdahl Murders vier zaterdagen met dubbele afleveringen vanaf 20:25 uur uit. De misdaadserie gaat over de recherche in de Deense plaats Helsingør. Die lost diverse moordzaken op onder leiding van Dan Sommerdahl. In de eerste aflevering staan Dan en Marianne Sommerdahl op het punt hun 25-jarige trouwdag te vieren als de festiviteiten wreed onderbroken worden door een moordzaak.

Start: Before We Die

Canvas
20:35 uur

Vanaf vanavond zendt Canvas de Zweedse misdaadserie Before We Die uit met dubbele afleveringen, elke zaterdag vanaf 20:35 uur. De thriller gaat over politieagente Hanna Svensson, die een hoog moreel besef en sterke principes heeft. Twee jaar geleden stuurde ze haar eigen zoon Christian naar de cel voor het verkopen van drugs. Hij is net vrijgelaten, maar tot haar grote spijt wil hij niks meer met haar te maken hebben.

Docu: Charlotte Perriand - Pionier van de levenskunst

NPO 2
22:15 uur

De docu Charlotte Perriand - Pionier van de levenskunst gaat over ontwerper en architect Charlotte Perriand (1903-1999), wier meubelontwerpen worden gezien als iconen van het moderne design. De Franse ontwerper en architect wist als een van de weinige vrouwen vanaf de jaren twintig door te dringen in het rijk van de architectuur en ruimtelijke vormgeving. En toch zullen maar weinig mensen haar naam kennen.

Oorlogsfilm: Son of Saul

NPO 2
23:10 uur

Op NPO 2 is vanavond het schokkende filmdrama Son of Saul te zien. De film speelt zich in oktober 1944 af in het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een joodse gevangene in het concentratiekamp en behoort tot het Sonderkommando. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium en een rabbi te vinden om hem een joodse begrafenis te geven.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV