Bizarre documentaire King of the Cruise maandag te zien op NPO 2

Bizarre documentaire King of the Cruise maandag te zien op NPO 2
Decadente vakanties op cruiseschip

Kijktip :

Maandagavond (25 mei) kun je op NPO 2 genieten van een bizarre, maar fascinerende documentaire. In King of the Cruise volgt filmmaker Sophie Dros de rijke en extravagante Schotse baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne. Hij maakt regelmatig een decadent reisje met een cruiseschip.

Opscheppen
Op het oog is de Schotse baron een nogal bombastische man; zonder schroom schept hij op over zijn status en vertelt hij extravagante levensverhalen, terwijl hij in kilt en koninklijke mantel over het dek van zijn cruiseschip paradeert. Hij de rijke baron wordt omgeven door luxe en welvaart en zijn hardwerkende personeel staat 24/7 voor hem klaar. Deze drijvende micro-gemeenschap is aantrekkelijk voor sommigen, maar afstotelijk voor anderen.

Eenzaamheid
Onder de oppervlakte lijkt baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne echter vooral een verlangen naar erkenning en zichtbaarheid te hebben. Tegelijkertijd wordt het leven op luxe cruiseschepen op een goudeerlijke manier vastgelegd. Het is een wereld die veel mensen nooit zullen beleven, maar King of the Cruise laat zien dat overal op het schip mensen worden vermaakt. Toch dringt het gevoel van eenzaamheid zich onverbiddelijk op.

De documentaire King of the Cruise is op maandag 25 mei om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu King of the Cruise terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bizarre documentaire King of the Cruise maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV