Prachtige horrorfilm Crimson Peak maandagavond te zien op Net 5

Prachtige horrorfilm Crimson Peak maandagavond te zien op Net 5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

'Prachtig' is niet een term die je direct met het horrorgenre associeert, maar regisseur Guillermo del Toro (The Shape of Water) bewijst het tegendeel. Na de briljante film Pan's Labyrinth (2006) sloeg hij in 2015 opnieuw toe met het fraaie Crimson Peak. De film is maandag te zien op Net 5 en je kunt Crimson Peak streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Op jonge leeftijd verloor Edith op tragische wijze haar moeder. Die komt 's nachts terug, met zwarte klauwen morrelend aan de deur en onheilspellend fluisterend: "Pas op voor Crimson Peak." Edith valt voor een Britse vreemdeling, die haar na de gewelddadige dood van haar vader meeneemt naar zijn gotische villa bovenop een berg. Daar delft hij rode aarde, die als bloed afsteekt tegen de sneeuw. Zijn zus is minder blij met de komst van de prachtige blondine, met wie ze haar broer moet delen. Ook dwaalt Edith met een kandelaar rond in nadrukkelijk verboden en duistere vertrekken.

Adembenemend
De uitstraling van Crimson Peak is werkelijk adembenemend te noemen, maar hadden we anders verwacht van de regisseur van Pan's Labyrinth en The Shape of Water? Guillermo del Toro trekt werkelijk alles uit de kast op het gebied van sets en kostuums en dat levert prachtige plaatjes op: elk shot is een schilderij. Het verhaal is misschien iets minder pakkend dan van die andere films, maar niettemin vertelt Crimson Peak een prachtig horrorsprookje. Qua acteerwerk zit het ook wel snor met Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston en Charlie Hunnam. Als kijker kun je jezelf helemaal onderdompelen in deze bizarre, fascinerende wereld.

Crimson Peak (2015) wordt beoordeeld met een 6,5 op IMDb en is op maandag 25 mei om 23.25 uur te zien op Net 5.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige horrorfilm Crimson Peak maandagavond te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV