Vanavond op tv: Verslag Herdenking Margraten en Reizen Waes - Japan

Vanavond op tv: Verslag Herdenking Margraten en Reizen Waes - Japan
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 24 mei

Kijktip :

Vanavond is er een uitgebreid verslag te zien van de herdenking op de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Koning Willem-Alexander woont de herdenking bij. Ook is er een nieuw seizoen van Reizen Waes te zien. Deze keer is Tom Waes in Japan. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 24 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Verslag: Herdenking Margraten

NPO 2
NPO 2
19:10 uur

Foto boven: Martijn Beekman/ANP

NPO 2 zendt een uitgebreid verslag uit van de herdenking op de Amerikaanse begraafplaats Margraten, waar ruim 8.000 Amerikaanse militairen liggen. De herdenking is deze zondagmiddag in het bijzijn van koning Willem-Alexander. In de uitzendingen is ook aandacht voor de geschiedenis van de begraafplaats en zijn reportages te zien over mensen die een graf hebben geadopteerd. Alle graven op Margraten zijn geadopteerd. De adoptanten bekommeren zich om de graven en hebben veelal contact met de nabestaanden in de VS, die zo weten dat de nagedachtenis van hun omgekomen familielid ook in het verre Nederland levend wordt gehouden.


Nieuw: Reizen Waes - Japan

Eén
Eén
20:18 uur

Tom Waes is terug met een nieuwe serie van zijn enorm populaire reisprogramma Reizen Waes. Dit seizoen is een miniserie van drie afleveringen over Japan. In dat land zouden komende zomer de Olympische Spelen zijn en om die reden ging Tom naar het Aziatische land. Hij start in de havenstad Nagasaki, in het zuiden van het land, om helemaal tot in het hoge noorden te reizen. Op zijn eerste dag gaat Tom naar het Nederlandse pretpark 'Huis Ten Bosch'. Op de eerste 1000 kilometer van zijn roadtrip laat Tom zich onderdompelen in de vele specifieke Japanse gewoontes en gebruiken. Met als hoogtepunt een bezoek aan een van de meest speciale festivals van Japan: het 'Naked Men Festival'.


Boer zoekt Vrouw Special: impact corona

NPO 1
NPO 1
20:20 uur

Yvon Jaspers gaat langs bij boer Herman en zijn vriendin Fleur. Ook bezoekt ze bloemenboer Jaap. Ze hebben allemaal duidelijk last van de gevolgen van het coronavirus. De crisis heeft een lelijke streep gehaald door de plannen van de boeren. Na drieëneenhalf jaar op en neer reizen besloot het jonge stel begin dit jaar dat Fleur voorgoed bij Herman op de boerderij in Frankrijk zou intrekken. Door de coronacrisis kon dit niet. Ook voor de Noord-Hollandse boer Jaap, die in 2018 een oproep deed om zijn droomvrouw te vinden, heeft corona grote impact. Zijn snijbloemkwekerij heeft last van het exportverbod en hij ziet zich gedwongen zijn bloemen te vernietigen. Jaap kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn Boer zoekt Vrouw-avontuur.


Nieuw: Lost Kingdom of the Black Pharaohs

Canvas
Canvas
21:04 uur

Volgens tal van geleerden waren de farao's van de Koesjitische Dynastie zwart, maar stereotiepe opvattingen zorgden ervoor dat deze theorie werd verworpen. De afgelopen jaren is echter nieuw bewijs gevonden dat aantoont dat de 25e Dynastie inderdaad werd geleid door machtige zwarte farao's, die de overwinnaars waren van Egyptes zuiderbuur Nubië, het huidige Soedan. In deze documentaire onthullen toonaangevende archeologen de meest recente ontwikkelingen in het onderzoek naar het Koesjitische Rijk. In het eerste deel volgen we onder andere het eerste onderzoek van de ondergelopen grafkamers van een piramide. Daarnaast toont een grondige studie van de oude stad Kerma aan dat Koesj wel degelijk een grootmacht was. Zo worden er drones ingezet om voor het eerst de volledige omvang te laten zien van het Koninkrijk van de Zwarte Farao's.


Europe From Above: Nederland

National Geographic
National Geographic
21:53 uur

Voor de docuserie gaan de makers de lucht in om Europa's mooiste culturele en geografische bezienswaardigheden te presenteren zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Prachtige hyperlapse-fotografie vanuit de lucht stelt ons in staat om de veranderingen van een seizoen in seconden te visualiseren, terwijl tulpenvelden in Nederland op magische wijze in kleur uitbarsten. Tussen de spectaculaire beelden van Nederland uit de lucht zijn onder andere oude windmolens, futuristische kassen en 's werelds grootste kampvuur te zien.


Tegenlicht: jongeren vaker conservatief

NPO 2
NPO 2
22:15 uur

Nooit eerder was het conservatieve gedachtengoed zo populair onder jongeren. En sinds de corona-crisis staat alles pas echt goed op zijn kop. Mensen zoeken naar bescherming en klare taal en dan is conservatisme een uitkomst. De trend was al langer gaande blijkt uit nieuw Europees onderzoek: jonge mensen in het Westen vallen steeds vaker terug op oude waarden, die houvast bieden. Christelijke politieke partijen zoeken naar rechtse bondgenoten en nieuwe rechtse partijen omarmen op hun beurt de cultuur van het christendom. Eén ding hebben alle jonge conservatieven gemeen: ze willen allemaal een nieuwe wereld. En die lijkt er ook te komen. Het recht op abortus staat bijvoorbeeld sinds kort weer ter discussie. Hoe gaat dit bondgenootschap verder vorm krijgen en hoe ziet hun gedroomde samenleving eruit?


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Verslag Herdenking Margraten en Reizen Waes - Japan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV