Recensie: Op Gepaste Afstand is aandoenlijke wegkijker

Recensie: Op Gepaste Afstand is aandoenlijke wegkijker
En alles op anderhalve meter

Film :

Vanaf 19 mei staat de korte film Op Gepaste Afstand op Pathé Thuis. Het eerste voorbeeld van een Nederlandse film in het nieuwe normaal, hoe bevalt de letterlijke en figuurlijke afstand? Lees hier de recensie van Op Gepaste Afstand.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Lockdown
Het verhaal draait om Ilias en Eef, twee dertigers die elkaar ontmoeten na de uitbraak van het coronavirus waardoor de samenleving er heel anders uitziet dan normaal. De twee vreemden besluiten samen een dag door te brengen en wandelen door de uitgestorven straten van een stad die in lockdown verkeert.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Laten we wel wezen: als je op zoek bent naar een goede Nederlandse film, ben je hier niet op het goede adres. Maar Op Gepaste Afstand is ook zeker geen verlengde reclamespot. Het script en de dialogen zitten uitstekend in elkaar, maar weet ook wel een gevoelig snaartje te raken. Stiekem moeten we toegeven dat het best wel verfrissend is dat er niet gezoend wordt bij de climax van de film. Dat is iets wat niet veel Nederlandse films beheersen. 3,5 ster.

Cast
Naast Noortje Herlaar (Knielen op een Bed Violen) en Tibor Lúkacs (Taiki) spelen ook Huub Stapel (Redbad), Leo Alkemade (Huisvrouwen Bestaan Niet 2) en Juvat Westendorp in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jon Karthaus (Bon Bini Holland 2).

Op Gepaste Afstand is vanaf 19 mei 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Romantiek. Lees hier waar je Op Gepaste Afstand kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV