Prijzen voor beste sporters van het jaar worden uitgereikt

Prijzen voor beste sporters van het jaar worden uitgereikt
Sportgala vanuit de RAI in Amsterdam

Kijktip

Tijdens het Sportgala 2017 van NOS en sportkoepel NOC*NSF worden de prijzen voor de beste sporters van het jaar uitgereikt. De avond staat verder geheel in het teken van herbeleven. De RAI in Amsterdam is het feestelijke toneel van het gala dat wordt gepresenteerd door Dione de Graaff en Tom Egbers.

Cabaretier Dolf Jansen neemt de kijker mee door het afgelopen sportjaar. Het was een jaar waarbij sport en muziek vaak hand in hand gingen, zoals in de loop van het programma zal blijken. Met onder meer optredens van Di-Rect en Jeroen van der Boom en de Sportgala Big Band onder leiding van Sjors van den Eerenbeemt.

Dolf Jansen

Hoogtepunt van de avond is zoals altijd de bekendmaking van de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Ook de paralympische sporter en de coach van het jaar worden tijdens het gala bekendgemaakt, net als de winnaars van de Young Talent Award en van de Fanny Blankers Koen-carrièreprijs. Voor het eerst wordt op het Sportgala de Zapp Sport Prijs uitgereikt. Met deze prijs kiezen jonge sportfans hun sporter van het jaar.

Nieuw op het Sportgala is het nationaal sportdictee. Het Sportgala zet daarmee een traditie voort, nu er voor het eerst sinds 1990 geen nationaal dictee meer is. Prominenten uit de sportwereld nemen het tegen elkaar op in een dictee dat gevuld is met typische woorden uit de sport. Volgens goed gebruik in de sport: wie de minste fouten maakt, wint.

Het Sportgala 2017 is dinsdag om 20:30 uur live te zien op NPO 1.

Tags: amsterdam, talent, sport, muziek, live, zapp, tom egbers, traditie, nocnsf, dictee, toneel, cabaretier, gala, dione de graaff, sportgala, sportman, sportvrouw, coach, sportploeg van het jaar, coach van het jaar, young talent award, dolf jansen, jeroen van der boom, npo 1, award

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »