Dinsdag 26 mei in Medialogica: het boerenprotest van 2019

Dinsdag 26 mei in Medialogica: het boerenprotest van 2019
Hoe berichtte de media over de protesten?

Kijktip :

Op dinsdag 26 mei wordt in Medialogica gefocust op het boerenprotest van 2019. In het najaar gingen de boeren massaal naar Den Haag en de provinciehuizen om te protesteren tegen nieuwe maatregelen. Hoe deed de media hier verslag van?

Geregisseerde operatie
In oktober 2019 besloten de boeren dat ze het niet langer zouden pikken: ze willen meer waardering voor hun werk en protesteren bovendien tegen zeer strenge regels over de stikstofuitstoot. Door heel Nederland gaan trekkers de weg op als symbool van het protest. Het lijkt een spontane actie, maar in werkelijkheid zit er een zorgvuldig geregisseerde operatie achter.

Toon verandert
De inzet voor de boeren is duidelijk: de eigen belangen en die van de betrokken industrie. Naarmate het protest aanzwelt, verandert de toon echter snel. Een deel van de boeren heeft geen vertrouwen meer in de overheid en de stikstofcijfers van het RIVM. Er volgen steeds hardere acties. Medialogica onderzoekt waar het beeld van de onbetrouwbare meetpunten vandaan komt.

Medialogica is elke dinsdag rond 22.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag 26 mei in Medialogica: het boerenprotest van 2019 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV