Nederlandse filmklassieker Ciske de Rat dinsdag te zien op RTL 8

Nederlandse filmklassieker Ciske de Rat dinsdag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Door sommige filmliefhebbers wordt de Nederlandse filmindustrie nog weleens verguisd vanwege de matige kwaliteit van een groot aantal films, maar af en toe wordt er een onvervalste klassieker afgeleverd. Ciske de Rat bijvoorbeeld; de film is dinsdag te zien op RTL 8, maar ook kun je Ciske de Rat streamen via Videoland.

Het verhaal
Ciske de Rat vertelt het verhaal van de jonge Ciske Vrijmoeth (gespeeld door Danny de Munk), bijgenaamd de rat. Ciske is een jongetje met een grote mond en een klein hart, dat het beste probeert te maken van zijn leven in het Amsterdam van de jaren dertig. Het wordt hem echter niet gemakkelijk gemaakt, want zijn moeder (Willeke van Ammelrooy) is een regelrecht kreng en zijn vader (Peter Faber) is een echte schipper, en dus altijd van huis.

'Ik voel me zo verdomd alleen'
In 1984 groeide Ciske de Rat uit tot een grote publiekstrekker en een 'instant' klassieker uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Hoofdrolspeler Danny de Munk groeide op 14-jarige leeftijd uit tot een grote ster in ons land. In Ciske de Rat werd hij dan ook bijgestaan door een aantal grote namen uit de Nederlandse entertainmentindustrie: naast Willeke van Ammelrooy en Peter Faber hadden ook Herman van Veen en Rijk de Gooyer een rol in de film. Het meest iconische onderdeel van Ciske de Rat blijft echter het lied 'Ik voel me zo verdomd alleen'.

Ciske de Rat (1984) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op dinsdag 26 mei om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nederlandse filmklassieker Ciske de Rat dinsdag te zien op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV