Maandag in Op1: Carola Schouten over besmettingen bij slachterij Groenlo en meer

Maandag in Op1: Carola Schouten over besmettingen bij slachterij Groenlo en meer
De gasten van maandag 25 mei

Kijktip :

Het was groot nieuws dit weekend: bij een slachterij in Groenlo zijn 147 medewerkers besmet geraakt met het coronavirus. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, en hoe moet dit in de toekomst voorkomen worden? Carola Schouten praat er op maandag 25 mei over in Op1.

Tekst gaat door onder video's.

De gasten in Op1 - maandag 25 mei

  • Afgelopen weekend bleek dat één op de vijf personeelsleden van slachterij VION in Groenlo besmet is met het coronavirus. Minister van Landbouw en Voedselkwaliteit Carola Schouten waarschuwt de slachthuizen dat ze er alles aan moeten doen om coronabesmettingen tegen te gaan. Doen ze dat niet, dan gaan ze dicht. Bij Op1 is Schouten te gast.
  • Rechtbankverslaggever bij De Telegraaf Saskia Belleman was vandaag bij het hoger beroep van Willem Holleeder tegen zijn veroordeling tot levenslang. Hij liet daar voor het eerst weer van zich horen, bij Op1 een nabeschouwing.
  • China meldde het afgelopen weekend nul nieuwe coronabesmettingen, terwijl er in de Verenigde Staten het aantal van 100.000 coronadoden werd bereikt. Ondertussen vechten de twee landen elkaar de tent uit als het gaat om wie schuldig is aan de wereldwijde crisis. NOS-correspondent China Sjoerd den Daas en Amerikaspecialist Laila Frank vertellen over de oplopende spanning tussen de grootmachten.
  • Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw vindt dat we de coronacrisis moeten aangrijpen om de wereld te verduurzamen. Hij roept jongeren op om in actie te komen. Zo trekt hij samen met diëtist Steffi Haazen ten strijde voor een eerlijker vleesprijs.
  • Het festivalseizoen zou nu in volle gang moeten zijn, maar door het coronavirus moeten we het dit jaar zonder doen. Directeur van Beeld & Geluid Eppo van Nispen is in de archieven gedoken voor een terugblik op festivals door de jaren heen.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 25 mei gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Carola Schouten over besmettingen bij slachterij Groenlo en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier