Recensie: controversiële horrorfilm The Hunt met dikke satirische knipoog

Recensie: controversiële horrorfilm The Hunt met dikke satirische knipoog
Met Hilary Swank en Ike Barinholtz

Film :

Vanaf 1 juni is de film The Hunt te zien in de Nederlandse bioscopen en is nu al te zien op Video On Demand. Een nieuwe satirische horrorfilm van de makers van The Purge schiet met scherp op alles wat mens is. Lees hier de filmrecensie van The Hunt.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jagen op mensen voor de lol
Een groep mensen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht is gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een stel geprivilegieerden. Maar een jonge vrouw Crystal weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Haar missie: zoek wie hier verantwoordelijk voor is.

Acteur Ike Barinholtz in de horrorfilm 'The Hunt'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
The Hunt kreeg te maken met grote politieke ophef. President Donald Trump liet bijvoorbeeld weten niks van deze film te willen weten. Ook gaat het gerucht dat de werktitel Red State vs. Blue State zou hebben gehad, waarbij 'red' verwijst naar de republikeinen en 'blue' naar de democraten. Dit wordt ontkend door Universal Studios. Hoe zorgt deze film dat deze twee partijen de confrontatie aangaan? Juist, door heel veel wapens te gebruiken. Opvallend is de rol van actrice Hilary Swank, die je niet gelijk zou verwachten in een productie zoals deze. Betty Giplin (Crystal) is een schot in de roos met haar wazige blikken en sterke oneliners. Echt schokkend wordt het overigens niet, want naast schieten met scherp zijn er ook veel losse flodders. 2,5 ster.

Cast
Naast Betty Gilpin (Glow) en Hilary Swank (Million Dollar Baby) zijn ook Ike Barinholtz (Blockers) en Emma Roberts (We're the Millers) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Craig Zobel (Z for Zachariah).

The Hunt is vanaf 1 juni 2020 te zien in de bioscoop. Je kunt The Hunt ook streamen via verschillende video on demand-diensten. Genre: Thriller, Horror. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score: 6,4.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV