Slotaflevering Het WAD woensdag 27 mei te zien op NPO 1

Slotaflevering Het WAD woensdag 27 mei te zien op NPO 1
Overleven in het najaar

Kijktip :

Op woensdag 27 mei is de laatste aflevering van de prachtige natuurserie Het WAD te zien op NPO 1. In de documentaireserie werd het Waddengebied in beeld gebracht. Zo was te zien welke dieren er allemaal leven. Voor veel van hen vormt het najaar een grote uitdaging.

Duizenden eenden
De ijzige kou die het najaar en de winter met zich meebrengen vergt voor veel dieren een flinke periode van voorbereiding. Op een rustige, ondiepe wadplaat verzamelen zich voordat de winter echt aanbreekt duizenden eenden en steltlopers. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: zichzelf preparen voor de kou. Het is tijd om hun verenpak te ruien en massaal wormen en schelpdieren te eten.

Roofvogels
Het vele eten helpt de dieren bij het aanvullen van hun vetvoorraden, waardoor ze beter beschermd zijn tegen het winterweer. Deze grote zwermen vogels brengen echter ook gevaar met zich mee: roofvogels als de slechtvalk en smelleken komen op ze af. Na deze spannende tijd valt Siberische kou de Waddenzee binnen, waardoor ze verandert in een poollandschap.

De laatste aflevering van Het WAD is op woensdag 27 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Het WAD terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Het WAD woensdag 27 mei te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV