Woensdag 27 mei in De kennis van nu: knuffelen en seks in coronatijd

Woensdag 27 mei in De kennis van nu: knuffelen en seks in coronatijd
Coronavirus vraagt om drastische verandering

Kijktip :

De kennis van nu richt zich in de uitzending van woensdag 27 mei op een drastische, maar noodzakelijke verandering in de Nederlandse samenleving: knuffelen op afstand. Het coronavirus zorgt ervoor dat ook intieme zaken als knuffelen en seks met iemand die je net kent potentieel gevaarlijk zijn.

Knuffelvest
In deze aflevering gaat presentator Dirk de Bekker op zoek naar een aanraking op afstand. Hij bezoekt de Technische Universiteit, waar Wijnand IJsselsteijn en Sima Ipakchian Askari onderzoek doen naar aanraking door robots. Heeft dit dezelfde positieve effecten als aanrakingen door mensen? Daarnaast stuit Dirk op een bijzonder bedrijf, dat speciale 'knuffelvesten' aanbiedt. Hoe werkt dit?

Sekswerk
Naast knuffelen met geliefden wordt ook het beroep van sekswerkers steeds moeilijker door de coronacrisis. Rosie Heart, voormalig Sekswerker van het Jaar, geeft workshops en er is goed nieuws: er zijn middelen voor seksuele aanraking of gemeenschap op afstand. De vraag is natuurlijk hoe dit in zijn werk gaat. Presentator Elisabeth van Nimwegen onderzoekt de mogelijkheden. En verder in deze aflevering: wat doet sociale isolatie met muizen?

De kennis van nu is elke woensdag rond 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De kennis van nu terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag 27 mei in De kennis van nu: knuffelen en seks in coronatijd of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV