Prachtige docu Door de ogen van Arna zie je woensdag op NPO 2

Prachtige docu Door de ogen van Arna zie je woensdag op NPO 2
Architectuur voor inclusieve samenleving

Kijktip :

Op de late woensdagavond van 27 mei kun je op NPO 2 genieten van de prachtige documentaire Door de ogen van Arna. Hierin wordt de jonge Bosnisch-Nederlandse architecte Arna Mačkić gevolgd, die al haar projecten bouwt vanuit hetzelfde ideaal: een inclusieve samenleving. Als ze haar visie probeert te realiseren, stuit ze op tegenwerking.

Oorlogsverleden
De gevestigde orde lijkt, ondanks alle prijzen die Mačkić krijgt en de lezingen die ze houdt, niet bijster enthousiast over haar projecten. Toch blijft Mačkić met een tomeloze energie haar idealen nastreven. Door steeds dieper te graven in haar oorlogsverleden wordt voelbaar waar deze onverzettelijkheid vandaan komt. Drie jaar lang werd Mačkić gevolgd door de camera's.

Trauma's
Begin jaren negentig ontvlucht Mačkić met haar familie de oorlog in Joegoslavië, maar daarmee zijn de herinneringen en trauma's nog niet verdwenen. In Zoetermeer begint de familie aan een nieuw bestaan, maar de kleine Arna weet dan al dat ze van de samenleving een hechte gemeenschap wil maken. Niemand mag worden buitengesloten en er moet ruimte zijn voor iedereen.

De documentaire Door de ogen van Arna is op woensdag 27 mei om 22.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Door de ogen van Arna terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Door de ogen van Arna zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV