Vanavond op tv: slot Het WAD, De Kennis van Nu: Knuffelen Op Afstand en meer

Vanavond op tv: slot Het WAD, De Kennis van Nu: Knuffelen Op Afstand en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 27 mei

Kijktip :

Vanavond zijn er mooie actiethrillers op tv te zien, maar ook kun je de laatste aflevering van de documentaireserie Het WAD bekijken. De Kennis van Nu gaat over knuffelen en seks tijdens de coronacrisis, of over het gebrek hieraan in de anderhalvemetersamenleving. En er is meer moois om uit te kiezen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 27 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiethriller: John Wick

RTL 7
RTL 7
20:29 uur

John Wick is een beruchte huurmoordenaar die voor de maffia werkt. Maar als hij zijn grote liefde ontmoet, stopt hij met dit werk. Vijf jaar later overlijdt zijn vrouw aan kanker. Zij heeft ervoor gezorgd dat er na haar dood een puppy bij hem wordt afgeleverd, zodat hij iets heeft om van te houden. Dan dringen overvallers zijn huis binnen. Ze slaan John buiten westen en doden de pup. John wil nog maar één ding: wraak nemen op de daders.


Slot: Het WAD

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Het laatste deel van de Nederlandse natuurdocumentaire Het WAD speelt zich af in het najaar, een periode die een enorme uitdaging vormt voor de dieren van de Waddenzee om te overleven. Op een rustige, ondiepe wadplaat verzamelen zich duizenden eenden en steltlopers. Ze bereiden zich voor op de winter door hun verenpak te ruien en door massaal wormen en schelpdieren te eten om zo hun vetvoorraden aan te vullen. Roofvogels als de slechtvalk en smelleken komen af op deze grote zwermen vogels. Dan valt Siberische kou de Waddenzee binnen waardoor deze verandert in een poollandschap.


Tv-première: Peppermint

Veronica
Veronica
20:30 uur

In de film Peppermint ontwaakt Riley uit haar coma, na een incident waarbij haar echtgenoot en dochter zijn neergeschoten. Ze gaat jarenlang trainen om zich te kunnen wreken op de daders. Na vijf jaar zet ze haar wraakplan om in actie. Ze stopt niet voor de bendeleden die de moorden pleegden, de advocaten die de daders vrijuit hielpen gaan en de corrupte politie hun dodelijk lot ondergaan.


De Kennis van Nu: knuffelen op afstand

NPO 2
NPO 2
22:15 uur

De aflevering van De Kennis van Nu van vanavond gaat over (het gebrek aan) knuffelen in de anderhalvemetersamenleving tijdens de coronacrisis. Presentator Dirk de Bekker gaat op zoek naar een aanraking op afstand. Aan de Technische Universiteit onderzoeken Wijnand IJsselsteijn en Sima Ipakchian Askari of aanrakingen door bijvoorbeeld een robot dezelfde positieve effecten kunnen hebben als aanrakingen door een mens. Dirk stuit ook op een bedrijf dat een soort 'knuffelvest' kan aanbieden. Hoe werkt dat? En werkt het ook echt? Experimenteel psycholoog Anouk Keizer onderzoekt aan de Universiteit Utrecht wat gebrek aan aanraking doet met een mens. Normaal met zeer kleine groepen, maar nu, tijdens de coronacrisis, is de hele wereld proefpersoon. Seks op afstand. Sekswerker en voormalig Sekswerker van het Jaar Rosie Heart geeft workshops. Goed nieuws: er zijn middelen voor seksuele aanraking of gemeenschap op afstand. Maar hoe dan? Presentator Elisabeth van Nimwegen en Rosie onderzoeken samen de mogelijkheden. Ook in deze aflevering: neurobiologe Ann Van der Jeugd van de KU Leuven ontdekte hoe muizen reageren op sociale isolatie: ze krijgen een slechter geheugen en worden depressief. Presentator Lieven Scheire spreekt met haar. Wat gebeurt er met de muizen ná de isolatie, komt het nog goed? Ook doet Lieven verschillende tests om zelf te ondervinden wat precies de waarde van fysiek contact is.


Docu: Door de ogen van Arna

NPO 2
NPO 2
22:50 uur

De jonge Bosnisch-Nederlandse architecte Arna Mačkić bouwt vanuit een ideaal: een inclusieve samenleving. Ze ontvangt een reeks prijzen, houdt overal lezingen, maar wanneer ze haar visie probeert te realiseren, stuit ze op tegenwerking van de gevestigde orde. Door steeds dieper te graven in haar persoonlijke oorlogsverleden wordt voelbaar waar Arna's tomeloze energie om haar ideaal te verwezenlijken vandaan komt. Documentairemakers Frederick Mansell en Laurens Samsom volgden architecte Arna Mačkić voor Door de ogen van Arna drie jaar op de voet. Begin jaren 90 ontvlucht ze met haar familie de Joegoslavië-oorlog. Met de herinneringen en trauma's in het achterhoofd begint de familie Mačkić in Zoetermeer een nieuw bestaan. Het leidt bij de kleine Arna tot de drang om van een samenleving een hechte gemeenschap te maken, waar groepen mensen niet worden buitengesloten en er letterlijk ruimte wordt geboden aan iedereen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: slot Het WAD, De Kennis van Nu: Knuffelen Op Afstand en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV