Wanneer is de tweede lancering van SpaceX-raket Crew Dragon?

Wanneer is de tweede lancering van SpaceX-raket Crew Dragon?
Elon Musk waagt nieuwe poging

Nieuws :

Woensdag 27 mei 2020 had een historische dag in de geschiedenis van de ruimtevaart moeten worden, maar op het allerlaatste moment werd de lancering van de SpaceX-raket Crew Dragon afgeblazen. Elon Musk zag zijn droom (even) in duigen vallen, maar de tweede poging om de raket te lanceren volgt al snel: op zaterdag 30 mei 2020.

Livestream van lancering SpaceX-raket
De wereld zat met ingehouden adem te wachten op de lancering van de SpaceX-raket van Elon Musk. Dit zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat niet een land, maar een bedrijf een ruimtevlucht zou organiseren. Op zaterdag 30 mei lijkt het dan écht zover te zijn. De lancering van de SpaceX-raket is live te volgen op Gids.tv. Om 21.22 uur Nederlandse tijd moet de raket gelanceerd worden.

Commerciële ruimtevaart
Met de lancering van de SpaceX-raket moet een nieuw tijdperk in de ruimtevaart aanbreken. Het is namelijk een grote stap in de richting van commerciële ruimtevaart. Over enkele jaren kunnen de allerrijksten op aarde zich wellicht een reisje door de ruimte veroorloven, misschien zelfs inclusief maanwandeling. Elon Musk hoopt zelfs dat we in de toekomst op andere planeten kunnen gaan wonen.

Marvel-pakken
Musk is altijd een groot voorstander geweest van een esthetisch verantwoord ruimteschip, en dus heeft hij er alles aan gedaan om de SpaceX-raket zo comfortabel en mooi mogelijk te maken. Astronauten Bob Behnken en Doug Hurley beschikken over een veel ruimere raket dan hun voorgangers. Ook wordt de raket nu bestuurd door een aantal tablet-achtige schermen, in plaats van knoppen en schakelaars. Daarnaast is het noemenswaardig dat de pakken van Behnken en Hurley zijn ontworpen door de kostuumdesigner van de Marvel-films.

De tweede poging om de SpaceX-raket Crew Dragon te lanceren is op zaterdag 30 mei om 21.22 uur Nederlandse tijd. Je kunt de lancering van SpaceX LIVE volgen via een livestream op Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Wanneer is de tweede lancering van SpaceX-raket Crew Dragon? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV