Vanavond op tv: Zembla bezoekt St. Jansdal in Harderwijk, corona-special NOS en meer

Vanavond op tv: Zembla bezoekt St. Jansdal in Harderwijk, corona-special NOS en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 28 mei

Kijktip :

Vanavond is een bijzondere reportage van Zembla te zien vanuit het St. Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk, waar men langzaam begint te wennen aan 'het nieuwe normaal'. Verder onder meer de vierde corona-special van de NOS. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 28 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zembla: ziekenhuis in crisistijd

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Zembla heeft de afgelopen weken in ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk rondgekeken en zag hoe een ziekenhuis in crisistijd langzaam opkrabbelt en toewerkt naar het 'nieuwe normaal'. In deze aflevering zien we wat de enorme impact va nhet levensbedreigende coronavirus is op de ondersteunende diensten in het ziekenhuis: de schoonmakers, de facilitaire en technische dienst, de geestelijke verzorgers, de catering en mensen van de infectiepreventie.


Live: Het coronavirus: feiten en fabels

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Voor de vierde keer zendt de NOS het liveprogramma Het coronavirus: feiten en fabels uit. Hierin worde vragen van Nederlanders over het coronavirus voorgelegd aan deskundigen. Enkele dagen voordat op 1 juni veel maatregelen worden versoepeld, is het belangrijk om te weten: wat mag wel en wat mag niet? Daar gaan veel vragen over in deze uitzending. Een ander belangrijk thema: hoe gaat het met de zomervakantie? Blijven we in Nederland? Kunnen we naar andere landen en zo ja: welke?


Drama-komediefilm: The Bucket List

NET 5
NET 5
20:30 uur

Op Net 5 is vanavond de prachtige feelgoodfilm The Bucket List te zien. Miljonair Edward Cole en automonteur Carter Chambers komen bij elkaar op de kamer te liggen op een speciale afdeling in een ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te leven. Ze komen op het idee om samen een hele speciale roadtrip te maken met een lijstje van dingen die ze nog willen doen.


Docu: De wereld aan je voeten

NPO 3
NPO 3
20:55 uur

Documentairemaker Michiel van Erp volgde voor de documentaire De wereld aan je voeten een aantal Utrechtse kinderen van 2010 tot en met 2018, het jaar dat ze 18 werden. Welke gebeurtenissen in hun leven maken hen tot de persoon die ze zijn geworden? Hoe is het om op te groeien zonder vader, of juist dag in dag uit met hem te werken? Valt het leven op kamers mee of tegen? Voelt de liefde voor eeuwig of denk je nog vrij over relaties? En hoe zie je je toekomst als werkende?


Mr. Frank Visser doet uitspraak: auto met mankementen

SBS 6
SBS 6
21:25 uur

In deze aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak roept de 20-jarige Roelinka de hulp in van Mr. Frank Visser, omdat haar nieuwe auto allerlei problemen heeft. Roelinka wordt verliefd op een mintgroene wagen en gaat samen met haar vader naar de garage in Putten waar de wagen te koop staat. Niet lang nadat Roelinka de auto heeft gekocht, ontdekt ze een heleboel mankementen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Zembla bezoekt St. Jansdal in Harderwijk, corona-special NOS en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV