Fantastische docu Diego Maradona vrijdag te zien op NPO 3

Fantastische docu Diego Maradona vrijdag te zien op NPO 3
Portret van voormalige stervoetballer

Kijktip :

Tijdens zijn carrière als voetballer haalde de Argentijn Diego Maradona niet alleen het nieuws met zijn verbluffende kwaliteiten, maar ook door zijn overmatige drugsgebruik. In de prachtige documentaire Diego Maradona schetst regisseur Asif Kapadia een portret van de rebel, de held én de stervoetballer.

Lees hier de recensie van Maradona door Gids.tv.

Straatjongetje
De documentaire vertelt het meeslepende verhaal van de opkomst en ondergang van het enorme voetbaltalent Diego Maradona: een Argentijns straatjongetje, dat uitgroeide tot een voetbalgod. Het was een status met een keerzijde, want door zijn cocaïneverslaving en omgang met figuren uit de onderwereld bracht Maradona zichzelf regelmatig in de problemen.

Wereldkampioen
Maradona's carrière was er echter één met vele hoogtepunten. Hij brak alle transferrecords, trok de slecht presterende Italiaanse voetbalclub Napoli uit het slop (en werd zelfs diverse keren landskampioen) én werd in 1986 vrijwel eigenhandig wereldkampioen met Argentinië. De film Diego Maradona richt zich hoofdzakelijk op de periode van 1984 tot 1991, een tijd met grootse overwinningen en enorme dieptepunten.

De documentaire Diego Maradona is op vrijdag 29 mei om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Diego Maradona terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fantastische docu Diego Maradona vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV