Nieuw seizoen 2 voor 12 begint vrijdag 29 mei op NPO 2

Nieuw seizoen 2 voor 12 begint vrijdag 29 mei op NPO 2
Astrid Joosten terug met kennisquiz

Kijktip :

De succesformule van kennisquiz 2 voor 12 is al decennia lang onverwoestbaar en dus keert het programma op vrijdag 29 mei 'gewoon' weer terug op NPO 2 voor een nieuw seizoen. Astrid Joosten zal de deelnemers weer het vuur aan de schenen leggen met pittige vragen.

Woord raden
Twee kandidaten vormen in 2 voor 12 een team. Zij krijgen van Joosten twaalf vragen voorgelegd over de meest uiteenlopende onderwerpen. De antwoorden op de vragen vormen de sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat de oplossing van de quiz vormt. De vragen gaan echter over zulke verschillende onderwerpen, dat de kandidaten onmogelijk alles kunnen weten.

Opzoeken
En dus is de uitspraak "dat zoeken we even op" ook onlosmakelijk aan 2 voor 12 verbonden. De kandidaten krijgen namelijk de mogelijkheid om het antwoord op sommige vragen op te zoeken op de computer. Fragmenten, foto's en animaties van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) geven het programma bovendien een extra 2 voor 12-tintje.

Het nieuwe seizoen van 2 voor 12 is vanaf vrijdag 29 mei wekelijks om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van 2 voor 12 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen 2 voor 12 begint vrijdag 29 mei op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV