Biografisch filmdrama Gorillas in the Mist vrijdag te zien op België Eén

Biografisch filmdrama Gorillas in the Mist vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Op de late vrijdagavond van 29 mei kun je op de Vlaamse zender Eén genieten van het prachtige biografische filmdrama Gorillas in the Mist. Deze film vertelt het verhaal van biologe Dian Fossey, die het leven van gorilla's in kaart wil brengen. Je kunt Gorillas in the Mist streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Hoog in de jungle van Rwanda zit een familie berggorilla's. Ze ontspannen zich en spelen in het zonlicht. Bij hen hurkt een vrouw die hun bewegingen imiteert en doet alsof ze op bladeren kauwt om door het dominante mannetje aanvaard te worden. Die vrouw is Dian Fossey (gespeeld door Sigourney Weaver), een primatologe met een unieke benadering van haar onderwerp. Haar imposante, charismatische verschijning en haar onverzettelijkheid maken haar tot doelwit van de lokale stropers.

Schitterende natuurfilm
Tegenwoordig kennen we allemaal de prachtige films van David Attenborough, maar we mogen ook Gorillas in the Mist in de categorie "schitterende natuurfilms" plaatsen. Regisseur Michael Apted brengt de jungle op fraaie wijze in beeld, maar ondertussen wordt ook het verhaal van Dian Fossey op een mooie manier verteld. Sigourney Weaver kreeg een Oscarnominatie voor haar vertolking van Fossey, en daarnaast maakte Gorillas in the Mist kans op nog eens vier beeldjes. Geen van de nominaties werd echter verzilverd.

Gorillas in the Mist (1988) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 29 mei om 23.05 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén bij jouw tv-aanbieder te vinden is.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Biografisch filmdrama Gorillas in the Mist vrijdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV