Reportage Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam zaterdag op NPO 1

Reportage Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam zaterdag op NPO 1
Jan Slagter krijgt unieke rondleiding

Kijktip :

Omroep MAX-baas Jan Slagter lijkt de krenten voor zichzelf uit de pap te vissen, want hij kreeg voor de bijzondere reportage Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam een unieke rondleiding door het paleis, dat momenteel gesloten is voor publiek. De conservator neemt Slagter mee voor een tocht door het gebouw.

Wereldleiders, troonwisselingen en huwelijken
Het Koninklijk Paleis staat midden in Amsterdam, op de Dam. Het illustere gebouw is het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander en kent vele imposante zalen en salons. Ook speelt het al eeuwenlang een grote rol in onze vaderlandse historie en tot op de dag van vandaag wordt er geschiedenis geschreven. In het paleis worden wereldleiders ontvangen, koninklijke huwelijken gevierd en er vinden troonswisselingen plaats.

Coronavirus
Door het coronavirus is het paleis momenteel gesloten voor publiek en dat biedt Slagter de mogelijkheid om eens in alle rust met conservator Alice Taatgen door het gebouw te wandelen. Ze komen langs indrukwekkende beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Ferdinand Bol en Govert Flinck en ze zien bijzonder meubilair van Lodewijk Napoleon. Vanaf de bank kunnen de kijkers dus tóch genieten van het grootste en meest prestigieuze gebouw van de zeventiende eeuw.

De reportage Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam is op zaterdag 30 mei om 19.05 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de reportage Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Reportage Achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam zaterdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV