Indrukwekkende docu The Real Top Gun zaterdag 30 mei te zien op RTL Z

Indrukwekkende docu The Real Top Gun zaterdag 30 mei te zien op RTL Z
Portret van jonge gevechtspiloten

Kijktip :

In 1986 zorgde de blockbuster Top Gun, met Tom Cruise in de hoofdrol, niet alleen voor volle bioscoopzalen: honderden jongens meldden zich aan bij het straaljagerprogramma van de Amerikaanse luchtmacht. De documentaire The Real Top Gun laat zien hoe de selectieprocedure van gevechtspiloten in zijn werk gaat.

Harde realiteit
In Top Gun lijkt het allemaal zo makkelijk, maar de realiteit is voor gevechtspiloten toch een stuk pittiger. Ze willen allemaal dolgraag piloot worden in een F-35 Lightning II, maar daarvoor moeten ze eerst een strenge selectieprocedure doorstaan. De gloednieuwe straaljager is voortgekomen uit het Amerikaanse Joint Strike Fighter-programma.

Royal Air Force
De mannen en vrouwen die een opleiding volgen aan de academie van de Royal Air Force worden in The Real Top Gun gevolgd. Van de F-35-vliegbasis in South Carolina tot in de cockpit van de geavanceerde F-35 Lightning II zijn de camera's erbij. Ze leggen alles vast en het wordt duidelijk dat de jongens en meiden alles op alles zetten om hun droom te verwezenlijken.

De driedelige documentaire The Real Top Gun is op zaterdag 30 mei vanaf 19.30 uur te zien op RTL Z. Lees hier op welk kanaal RTL Z te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende docu The Real Top Gun zaterdag 30 mei te zien op RTL Z of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV