Prachtige docu Suzi Q over rocklegende Suzi Quatro zaterdag te zien op NPO 2

Prachtige docu Suzi Q over rocklegende Suzi Quatro zaterdag te zien op NPO 2
Vrouwelijke rockpionier

Kijktip :

Aan het begin van de jaren zeventig was het terrein van de hard rock en heavy metal voorbestemd voor bands als Led Zeppelin, the Who, Black Sabbath en Deep Purple. Maar plotseling was daar Suzi Quatro. In de documentaire Suzi Q is te zien hoe zij een baanbrekende rol voor vrouwen in de rockmuziek vervulde.

Eenzaamheid
Suzi Quatro begon in een familieband, maar begin jaren zeventig wordt ze door een talentenjager in Engeland opgemerkt. Haar vader staat een solocarrière echter in de weg en wanneer Suzi hiervan hoort, vertrekt ze woedend naar Europa. Haar vertrek veroorzaakt een breuk en het gezin valt verbitterd uit elkaar. Suzi betaalt een hoge prijs voor de ruzie met haar familie: een periode van eenzaamheid.

Leren jumpsuit
Gelukkig bewijst het enorme succes dat Suzi in Europa heeft al snel haar gelijk. Haar eerste album, simpelweg Suzi Quatro geheten, slaat in als een bom en al snel kennen veel rockliefhebbers die stoere rockchick, die altijd met een leren jumpsuit op het podium verschijnt. Drank, drugs en seks heeft ze niet nodig: voor Suzi is energie en talent genoeg. In 1973 scoort ze haar eerste nummer 1-hit in Engeland met 'Can the Can'.

Stormachtig leven
De documentaire Suzi Q laat alle verbazingwekkende details uit het stormachtige leven van Suzi Quatro zien. Ze is naast zangeres ook songwriter, bandleider, actrice, dichter en presentatrice. Ze was een tijdje met veel succes te zien in de komische televisieserie Happy Days, gevolgd door een bijna vanzelfsprekende periode van vergetelheid. In 2019 bracht ze echter weer een nieuw album uit.

De prachtige muziekdocumentaire Suzi Q is op zaterdag 30 mei om 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Suzi Q terugkijken bij Gids.tv.

")

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Suzi Q over rocklegende Suzi Quatro zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV