Fantastische avonturenfilm The Revenant zaterdag te zien op Veronica

Fantastische avonturenfilm The Revenant zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Het lijkt inmiddels iets uit een ver verleden, maar vóór The Revenant werd er op internet jarenlang gesmeekt om een Oscar voor Leonardo DiCaprio. Met deze indrukwekkende film kon hij het beeldje eindelijk in ontvangst nemen. The Revenant is zaterdag te zien op Veronica en je kunt The Revenant streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Avonturier Hugh Glass sluit zich in het jaar 1823 aan bij een groep pelsjagers die de bovenloop van de rivier Missouri afspeurt op zoek naar pelsdieren. Tijdens een zware expeditie diep in de wildernis wordt Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door metgezel John Fitzgerald. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een zware en strenge winter om uiteindelijk toch verlossing te vinden.

Heroïsche prestatie
Dat Leonardo DiCaprio de Oscar ging winnen voor zijn vertolking van Hugh Glass werd eigenlijk al vóór de première van de film duidelijk. De verhalen dat hij tijdens de opnames rauw vlees at en in echte dierenkadavers sliep illustreerden hoe ver DiCaprio ging om zijn rol geloofwaardig op het witte doek te brengen. Er gingen zelfs geruchten rond dat hij met een échte beer had gevochten, maar dit bleken toch special effects te zijn. Naast DiCaprio's heroïsche prestatie is het in The Revenant ook genieten van de andere acteurs (in het bijzonder Tom Hardy), de prachtige opnames van cameraman Emmanuel Lubezki en het meeslepende verhaal.

The Revenant (2015) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zaterdag 30 mei om 20.00 uur te zien op Veronica.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische avonturenfilm The Revenant zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV