Aangrijpend filmdrama Philadelphia zaterdag te zien op België Eén

Aangrijpend filmdrama Philadelphia zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In 1993 stond megaster Tom Hanks nog aan het begin van zijn carrière, maar hij had al een Oscarnominatie op zak voor de komische film Big (1988). Met Philadelphia veranderde hij in één klap in een acteur om rekening mee te houden. Deze prachtige, ontroerende film is zaterdag te zien op België Eén en je kunt Philadelphia streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
De succesvolle, homoseksuele advocaat Andrew Beckett (Tom Hanks) wordt ontslagen door zijn conservatieve werkgever - volgens Andrew zelf omdat hij besmet is geraakt met het hiv-virus. Andrew wil zijn ontslag aanvechten in de rechtszaal, en roept de hulp in van advocaat Joe Miller (Denzel Washington). De homofobe Miller voelt er echter niet veel voor om de zaak op zich te nemen, maar weet zijn vooroordelen uiteindelijk toch opzij te zetten. Ondertussen gaat de gezondheid van Andrew steeds harder achteruit.

Tranentrekker
Met veel vakmanschap vertelt regisseur Jonathan Demme, die twee jaar vóór Philadelphia een enorme hit scoorde met The Silence of the Lambs, het emotionele en aangrijpende verhaal van Andrew Beckett. Hij kan bogen op sublieme acteerprestaties van Tom Hanks en Denzel Washington in de hoofdrollen, maar in de bijrollen schitteren ook grote namen als Antonio Banderas, Jason Robards en Joanne Woodward. Deze vrijwel perfecte tranentrekker krijgt de 'finishing touch' met prachtige liedjes van onder anderen Bruce Springsteen en Neil Young. Zakdoeken paraat.

Philadelphia (1993) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zaterdag 30 mei om 21.25 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend filmdrama Philadelphia zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV