Prachtige Oscarwinnaar In a Better World zie je zaterdag op NPO 2

Prachtige Oscarwinnaar In a Better World zie je zaterdag op NPO 2
Meeslepend meesterwerk van Susanne Bier

Kijktip :

Op de late zaterdagavond van 30 mei is de schitterende Deense film In a Better World (originele titel: Hævnen) te zien op NPO 2. Deze meeslepende thriller won begin 2011 de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Het is een verhaal over vriendschap, wraak en verlies.

Het verhaal
Een idyllisch kustplaatsje in Denemarken. De tienjarige Elias wordt gepest op school, maar verandering komt snel als de nieuwe klasgenoot Christian het voor hem opneemt. Hij doet dat op een even agressieve als - blijkbaar - efficiënte manier, want de pesterijen houden meteen op. Zelf heeft de jonge Christian, hoewel hij dat zo veel mogelijk probeert te verbergen, het moeilijk met het verwerken van het verlies van zijn moeder, die aan kanker stierf. De twee jongens worden goede vrienden, maar dan besluit Christian om de dankbare Elias te betrekken bij een zeer gevaarlijke wraakactie.

Schokkend en spannend
Bij niet-Engelstalige films denk je vaak al snel aan ietwat pretentieuze, soms onbegrijpelijke Franse of Italiaanse werken. In a Better World bewijst echter dat er in Denemarken net zo goed een meeslepende, schokkende én spannende thriller gemaakt kan worden als in Hollywood. Het verhaal van de twee vrienden lijkt eerst een jongensboek, maar al snel gaat het helemaal de verkeerde kant op. Susanne Bier laat zien hoezeer kinderen aangedaan kunnen zijn door de dood van een ouder, en dat ze dat soms op een hele bijzondere manier verwerken. Het maakt de film niet alleen zenuwslopend, maar ook aangrijpend.

In a Better World (2010) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 30 mei om 23.35 uur te zien op NPO 2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige Oscarwinnaar In a Better World zie je zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV