Prachtige docu Florida: het dierenparadijs van Amerika zondag te zien op NPO 2

Prachtige docu Florida: het dierenparadijs van Amerika zondag te zien op NPO 2
Wilde kant van de Sunshine State

Kijktip :

Florida roept bij veel mensen direct het beeld op van de Sunshine State: tropische weersomstandigheden, prachtige stranden en Miami Vice. De prachtige natuurdocumentaire Florida: het dierenparadijs van Amerika laat echter zien dat de staat ook een wilde kant heeft, met vele bijzondere diersoorten.

Everglades
Naast het hele jaar zon, biedt Florida namelijk ook naaldbossen, koraalriffen en de beroemde moerassen van de Everglades. Dit natuurgebied is de grootste subtropische wildernis in de Verenigde Staten. Hier zwemmen lamantijnen in glasheldere rivieren, babyalligators leren er jagen en jonge hertjes kunnen vrij rondlopen.

Orkanen
Leven in Florida brengt ook gevaren met zich mee. Elk jaar krijgt de staat te maken met de kracht van de natuur, van bosbranden tot zware orkanen. De wildernis wordt bovendien bedreigd door de steeds nadrukkelijkere aanwezigheid van de mens en uitheemse diersoorten. Kan de natuur in Florida, ondersteund door pionierswerk van wetenschappers, de storm overleven?

De documentaire Florida: het dierenparadijs van Amerika is op zondag 31 mei om 19.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Florida: het dierenparadijs van Amerika terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV