Vanavond op tv: prachtige docu Diego Maradona, nieuw seizoen 2 voor 12 en meer

Vanavond op tv: prachtige docu Diego Maradona, nieuw seizoen 2 voor 12 en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 mei

Kijktip :

Voetballiefhebbers zitten vanavond goed bij NPO 3, want daar is de prachtige documentaire Diego Maradona te zien over de Argentijnse ster van weleer. Verder onder meer een nieuw seizoen van 2 voor 12 op NPO 2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Diego Maradona

NPO 3
20:25 uur

Een uniek portret van rebel, held en stervoetballer Diego Maradona op basis van meer dan 500 uur archiefmateriaal. De documentaire Diego Maradona vertelt het meeslepende en onvergetelijke verhaal van de opkomst en ondergang van het grote voetbaltalent Diego Maradona. Hoe een Argentijns straatjongetje uitgroeide tot verheven voetbalgod. Maar die status had ook een keerzijde door zijn cocaïneverslaving en omgang met figuren uit de onderwereld.


Start: Criminal Minds seizoen 13

NET 5
20:30 uur

Vanaf vanavond zendt Net5 het dertiende seizoen van de misdaadserie Criminal Minds opnieuw uit. Criminal Minds draait om het eliteteam van de FBI: de BAU (Behavioral Analysis Unit). Zij analyseren de meest gevaarlijke criminelen en stoppen hen voordat ze weer toeslaan. Agent Matt Simmons sluit zich aan het begin van dit seizoen aan bij het team om Mr. Scratch zo snel mogelijk te vinden, zodat ze een collega in een bedreigende situatie kunnen redden.


Start herhalingen: Bed & Breakfast

NPO 1
20:35 uur

Nu het nieuwste seizoen van Bed & Breakfast is afgelopen, gaat NPO 1 vanaf vanavond verder met herhalingen van vorig jaar. De deelnemers van deze week logeren onder meer naast de kerk in een Brabants dorpje. Paul en Christe runnen hier namelijk hun bed & breakfast in een oude pastorie. Ski-liefhebbers Aad en Christel hebben een b&b met kamers in wintersportstijl in Midden-Delfland. Natuurlijk gaan de gasten hier skiën.


Terug: 2 voor 12

NPO 2
20:40 uur

Vanaf vanavond is de quiz 2 voor 12 weer terug op televisie met een nieuw seizoen. Elke vrijdag om 20:40 uur op NPO 2 met, uiteraard, opnieuw Astrid Joosten als presentatrice. De quiz bestaat uit twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.


Cultureshock: opkomst van trash-tv

RTL Z
21:17 uur

In deze aflevering van de documentairereeks Cultureshock op RTL Z wordt de opkomst van trash-tv onder de loep genomen. In 1988 liep talkshowhost Geraldo Rivera een gebroken neus op, toen er tijdens de opnames een vechtpartij uitbrak. De kijkcijfers gingen door het dak en tabloid-tv, of trash-tv zoals het later werd genoemd, was geboren. We duiken in de geschiedenis om te zien hoe dit televisiegenre zich ontwikkelde en hoe het de YouTubers van nu heeft beïnvloed.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: prachtige docu Diego Maradona, nieuw seizoen 2 voor 12 en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV